DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

NASCAR: Raikkönentől sokat várnak Watkins Glenben

Kimi Raikkönen már túl is van első NASCAR-tesztjén, mielőtt jövő hétvégén újra versenyhétvégén vesz részt a Formula-1-es világbajnok. A csapattulajdonost máris meggyőzte és sokat várnak tőle.

Bár Raikkönen a tavalyi szezonzáró előtt azt mondta, jó esély van rá, hogy az lesz az utolsó profi versenye, nem bírta tovább benzingőz nélkül, és idén májusban bejelentették, hogy részt vesz a Nascar Cup Series Watkins Glen-i futamán.

Raikkönen számára nem teljesen ismeretlen a NASCAR: az F1-től való kétéves távolmaradása során elindult a Nationwide Series és a Truck Series egy-egy versenyén 2011-ben. A finn pilóta a mostani bejelentés kapcsán elmondta: egyetlen alkalomról van szó, így a lehetőség az ő és a családja számára is kedvezőnek tűnt. „Remélhetőleg jó versenyünk lehet és jól fogunk szórakozni. Nyilván nem ismerem az autót és a pályát, de biztos vagyok benne, hogy megoldjuk” – fogalmazott Raikkönen, mg a bejelentés napján.



Nos, a napokban már az első megtett méterein is túl van a Formula-1-es világbajnok pilóta a Trackhouse Racing autójával, miután Virginiában kipróbálhatta a NASCAR-gépet a szerdai napon.

A csapat tulajdonosát, Justin Markst meggyőzte az, amit a Jégembertől látott: „Egy mindenre kiterjedő előkészületi listát állítottunk össze számára. Szerintem Watkins Glenben képes lesz megmutatni mire képes, már az első edzéstől fogva. Nagyon-nagyon koncentrál, engem pedig ezzel meg is győzött. Magasak az elvárásaim, és úgy gondolom, hogy könnyedén rááll majd a NASCAR-ra” – idézi Markst az F1i.

Arról, hogy ez csak egyszeri alkalom-e, vagy a finn pilóta visszanyeri versenyzés iránti étvágyát, egyelőre még maga Raikkönen sem döntött: „Szerintem jó döntés volt, hogy eddig a versenyig vártunk ezzel, mert így volt időnk mindenre felkészülni. Legalább az esélyt megadjuk magunknak.”

„Hogy ez után mi következik? Nem tudom, senki sem tudja! Egyelőre megpróbálunk egy jót versenyezni és kihozni a maximumot ebből a hétvégéből, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Nincsenek terveim.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: