DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Megöltek egy korábbi NASCAR-pilótát az USA-ban

Az Xfinity és Truck szériákban versenyzett 2016-ig John Wes Townley, akit szombat este lelőttek. A kórházba szállítást követően életét veszítette.

A tragédia a Georgia állambeli Athensban történt. A rendőrök egy vészhívás alapján este 20:45-kor érkeztek meg a helyszínre, ahol egy 31 éves – John Wes Townley-t – és egy 30 éves nőt találtak lőtt sebekkel. Townley a kórházba szállítás után életét veszítette, a nő sebesülése súlyos – olvasható az Athens Banner-Herald beszámolójában. A lövéseket egy 32 éves férfi adta le, feltételezhetően családon belüli erőszak történt. Vádat egyelőre nem emeltek a beszámolók szerint, a nyomozás jelenleg zajlik.



Townley versenyzőként 76 alkalommal állt rajthoz az Xfinity szériában, és 110 alkalommal a Truck szériában 2008 és 2016 között. Utóbbi bajnokságban 2015-ben győzelmet szerzett a Las Vegas Motor Speedway-n. A versenyző apja, Tony Townley a Zaxby’s gyorsétteremlánc egyik alapítója.

John Wes Townley korábban egy alkalommal szerepelt a Formula.hu-n, 2016-ban írtunk a NASCAR Truck szériában történt verekedésről, amelynek szereplője volt.

További, megdöbbentő részleteket közölt az esetről a Classic City News. Eszerint John Wes Townley támadt rá egy baltával válófélben levő feleségére és a 32 éves férfira a pár otthonában. A férfi ekkor rántott pisztolyt és lőtt rá Townley-ra, azonban egy eltévedt golyó a nőt is eltalálta. A rendőrség nem erősített meg semmilyen híresztelést, és nem is cáfolta, hogy önvédelem történt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: