DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Dixon nyert Indianapolisban

A Chip Ganassi Racing pilótája komoly fölénnyel húzta be az IndyCar idei második, két hónappal elhalasztott futamát. Egy baleset és az alternatív stratégia játszotta kezére a győzelmet.

Az Indianapolis Grand Prix egy átlagos szezon során májusban kerül megrendezésre, ám a koronavírus ezt a programot is befolyásolta. A pole-pozícióból Will Power indult, mögötte Jack Harvey, Graham Rahal, Colton Herta, Josef Newgarden és Scott Dixon sorakozott fel az első hét pozícióban. Dixon a verseny elejétől alternatív háromkiállásos stratégiát követett, és a rajtnál rögtön nyert egy pozíciót.

EcGcpibXgAA1CP0



A verseny menetét féltávon bolygatta meg egy baleset: Oliver Askew az utolsó kanyarban falnak csapódott, az előidézett egész pályás sárga zászló pedig Dixon malmára hajtotta a vizet, aki a baleset előtti pillanatokban járt a bokszban. Az újraindítást követően, a 48. körben átvette a vezetést Rahaltól, miközben Power visszacsúszott a 14. helyre. Power esélyei végleg elúsztak, amikor az utolsó bokszkiállása során elfulladt.

25 körrel a vége ellőtt Rahal alávágással próbálkozott, ezért egy körrel később Dixon is végrehajtotta utolsó bokszkiállását. Ennek végeztével Rahal elé ért vissza a pályára, és húsz másodperces előnnyel nyert.

A végeredmény a Motorsport oldalán olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: