DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Maszkos pilótákkal tért vissza az élő autósport

Bő két hónap után ismét élő autóversenyt rendeztek vasárnap: a NASCAR döntött úgy, hogy szigorú biztonsági intézkedések mellett ugyan, de folytatja a koronavírus által megtépázott idényét.

nascar-2



Bizonyos szempontból történelmi nap volt a tegnapi, hiszen a koronavírus-járvány által okozott kényszerleállás óta először rendeztek rangos autóversenyt. A NASCAR két hete döntött úgy, hogy nem vár tovább, és rendkívüli biztonsági intézkedések mellett folytatja a március elején négy forduló után félbeszakadt szezonját. A helyszín Darlington volt (miután megúszta, hogy egy őrült felrobbantsa), ahol természetesen nézők nem mehettek be a pályára, s a rajtrácson még maguk a versenyzők is maszkban álldogáltak és nyilatkoztak, betartva a helyi járványügyi intézkedéseket.

Mivel a következő másfél hétben igencsak sűrű program vár a NASCAR Cup mezőnyére, edzéseket egyáltalán nem rendeztek, így egyből a 400 mérföldes versennyel tért vissza az amerikai széria. A viadalt végül a bajnokságot eddig győzelem nélkül vezető Kevin Harvick nyerte, aki ezzel karrierje 50. sikerét jegyezte. A dobogót Alex Bowman és Kurt Busch tette teljessé, míg az első szakaszban vezető Jimmie Johnson nem sokkal az etap vége előtt ütközött.

Ami a továbbiakat illeti: szerdán már újra versenyez a NASCAR, de rövidesen további autósportos sorozatok is felébrednek a koronavírus miatti kényszerálomból. A tervek szerint az IndyCar június első hétvégéjén rendezi a szezonnyitóját, a Formula-1-re pedig további egy hónapot kell várni, hiszen ők július első napjaira tervezik a spielbergi nyitányt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: