DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Föl akarta robbantani a hétvégi NASCAR-helyszínt

Amikor azt gondoltuk, hogy a koronavírusnál nagyobb veszély már nem leselkedhet a versenynaptárra, megjelent egy férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy a levegőbe repíti a Darlington Racewayt, a NASCAR hétvégi visszatérésének helyszínét.

darlington



A Darlington Megyei Seriffhivatal közleménye szerint május 12-én letartóztatott egy férfit, aki a Dél-Karolina államban található város közelében fekvő versenypálya, a Darlington Raceway felrobbantását helyezte kilátásba fenyegető üzeneteiben. A 46 éves férfi üzeneteit már csak azért sem lehetett félvállról venni, mert az oválpálya hamarosan benépesül: itt tér vissza a NASCAR mezőnye az előttünk álló hétvégén a versenyzéshez a koronavírus-járvány miatti két és fél hónapos szünet után. Érdekes azonban, hogy míg a NASCAR április 30-án döntött arról, hogy hol és mikor folytatja szezonját, addig a férfi robbantással kapcsolatos telefonhívásai – amelyek során azt állította, 125 tonnányi robbanóanyaggal rendelkezik – április 27-én kezdődtek.

Az illetőt, Michael Donavan Avint a hatóságok őrizetbe vették, és a W. Glenn Campbell Detention Centerben hallgatják ki tömegpusztító fegyver birtoklása, annak használatára vonatkozó szándék és terrorcselekménnyel való fenyegetés gyanújával. A NASCAR irányító szervezete nem kívánta kommentálni a történteket.

A NASCAR Cup Series módosított, erőltetett tempójú menetrendje során május 17-én és a következő szerdán, 20-án is versenyt rendez Darlingtonban – szabadedzések, időmérők és persze nézők nélkül.

MichaelAvin

Michael Donavan Avin a W. Glenn Campbell Detention Center fotóján
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: