DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Marcus Ericsson jövőre máshol folytatja

Marcus Ericsson és az Arrow Schmidt Peterson Motorsport-Honda útjai különválnak 2020-ban, azonban a svéd pilóta jövőre is az IndyCarban fog versenyezni. A Chip Ganassi Racinghez csatlakozik.

A Formula-1-ben öt szezont lehúzó Marcus Ericsson idén vágott bele az IndyCar-kalandba, ami nem is sikerült számára rosszul, legjobb eredménye egy második hely Detroitból, de az oválpályáktól sem ijedt meg, ezzel bizonyította, hogy helye van az amerikai sorozatban.

Az eddig az Arrow Schmidt Peterson csapatát erősítő svéd jövőre is marad a Honda kötelékében, azonban a harmadik autót indító Chip Ganassi Racing színeiben fog versenyezni 2020-tól, honfitársa, Felix Rosenqvist és az ötszörös bajnok Scott Dixon oldalán.



A csapat tulajdonosa, Chip Ganassi üdvözölte Ericssont: „Úgy gondolom, Marcus rengeteg egyedi tapasztalatot tud hozni hozzánk, mivel több bajnokságban is megfordult már. Mikor van valakid, aki ennyire gazdag hátérrel rendelkezik a motorsport világából, az azt jelenti, hogy ő több szempontból is segíteni tudja majd a mi jövő évi programunkat. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes Marcus Felix és Scott oldalán.”

Marcus Ericsson is elmondta a Motorsportnak, hogy rendkívül boldog, hogy egy ilyen győztes alakulathoz csatlakozhat: „Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Chip Ganassi Racing tagja lehetek. Ez a csapat igazi győztesekből áll, a történelmük pedig önmagáért beszél. Szeretném megköszönni a belém vetett hitüket azzal, hogy 2020-at sikeres évvé teszem számunkra.”

„Az is felemelő, hogy a sorozat legjobb pilótái közül kettő is az én csapatársam lesz jövőre, Scott, illetve Felix személyében. Már várom, hogy hasznát vegyem annak a tudásnak, melyet idén tanultam meg az NTT IndyCar sorozatban!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: