DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

IndyCar: Dixon megakadályozta az újonc svéd győzelmét

A kétkiállásos stratégia volt a nyerő a hárommal szemben Mid-Ohióban: Felix Rosenqvist kilenc századmásodperccel bukta a győzelmet, a bajnokság éllovasa pedig az utolsó körben esett ki.

A kétkiállásos stratégia bizonyult nyerőnek az IndyCar idei 13. fordulóján, a lexingtoni Mid-Ohio versenypályáján. Míg a mezőny többsége háromszor állt ki, erre a taktikára csak ketten voksoltak, a pole-pozíciós Will Power és a nyolcadik helyről startoló Scott Dixon. A párosból gyorsabbnak a ötszörös bajnok Dixon bizonyult, de a verseny egészét tekintve a svéd újonc, Felix Rosenqvist diktálta a legjobb tempót: egy ponton 14 másodperccel vezetett, harmadik kiállásával azonban visszaesett ganassis csapattársa, Dixon mögé. A két versenyző összecsapott az utolsó körben, de az új-zélandi megtartotta a vezetést.



Az első győzelméről mindössze 0,09 másodperccel lemaradó Rosenqvist így is első dobogóját szerezte a tengerentúli szériában – korábbi legjobbja a negyedik hely volt a St. Petersburg-i szezonnyitón –, Ryan Hunter-Reay végzett az utolsó dobogós helyen, az említett Power pedig a negyedik pozícióban.

A pontverseny éllovasa, Josef Newgarden az utolsó körben a harmadik pozícióért támadta Hunter-Reayt, a két autó azonban összeért, és a 2017-es bajnok kiesett. Pontelőnye 16 egységre csökkent a Mid-Ohióban ötödikként célba érő Alexander Rossi előtt.

A Honda Indy 200 eredménye ide kattintva található, a verseny videós összefoglalója pedig lent megtekinthető:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: