DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

A McLaren szerződtette a Force India ex-csapatfőnökét

A tulajdonosváltás előtt Bob Fernley volt a Force India F1-es csapatának megbízott főnöke, aztán viszont nem tartottak igényt a szoigálataira. Munkájára most a McLaren tart igényt, méghozzá amerikai projektjében.

A McLaren még a Brazil Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy Fernando Alonsóval autójukban visszatér az IndyCar-sorozat legfőbb versenyére, az Indy 500-ra, viszont 2016-tól eltérően ezúttal már nem betársulva valamely másik, nagyobb tapasztalattal rendelkező istállóhoz (ahogy az történt két éve az Andretti Autosporttal), hanem már saját csapattal, saját emberekkel.

Zak Brown csapatfőnök egyelőre nem vállalta be csapatával a teljes szezonos indulást, és elmondta, ez az újabb Indy 500-as szereplés nem megy majd az F1 rovására - viszont azt sem tagadta, továbbra is érdeklődik a tengerentúli száguldozás iránt. 

Ahhoz, hogy ezt az előbb említett saját csapatot összegründolja, az első lépést megtette Brown, méghozzá egy kifejezetten nagy fogással: szerződtette a Force India korábbi megbízott csapatfőnökét, Bob Fernley-t, aki a tulajdonosváltásig töltötte be ezt a tisztséget. Fernley feladata lesz az, hogy összeállítsa és koordinálja a McLaren amerikai csapatát, valamint felmérje az esetleges későbbi teljes szeztonos szerepvállalást. 

00118014_138



„Különleges élmény lesz majd visszatérni a Brickyardra, nagy megtiszteltetés, hogy én vezetem ezt a projektet” - nyilatkozott Fernley a Motorsport.comnak. „Az egész egy szörnyen nagy kihívás lesz, nagyon kemény ellenfeleket kell legyőznünk, ha mi akarunk a legjobbak lenni. Nagyon fel kell készülnünk május hónapra, a munka ezzel kapcsolatban pedig már most elkezdődik.”

Fernley annak idején, a nyolcvanas években már dolgozott az IndyCar elődsorozatában, most pedig csak Zak Brown lesz felette a hierarchiában, aki így nyilatkozott róla: „Bob egy nagyszerű erősítés, akit ráadásul nagyon tisztelek. A tapasztalata és a vezetői képességei nagyon jól jönnek majd nekünk az Indy 500-ra való felkészülés során. Ő nagyon jó abban, hogy hatékonyan működő csapatokat rakjon össze, és hogy a maximumot hozza ki minden egyes beosztottjából. Az Indy 500 kemény verseny, neki pedig kulcsszerepe lesz ebben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: