DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Megvan Patrick csapata a Daytona 500-ra

Danica Patrick kétversenyes visszatérésének első fele úgy néz ki, hogy megvalósult, ugyanis az amerikai versenyzőhölgy a Premium Motorsports-tól lehetőséget kapott a visszatérésre a Daytona 500-ra.

Mint ismert, Patrick novemberben vonult vissza az aktív versenyzéstől, de még tett egy ígéretet, hogy a 2018-as Daytona 500-on és az Indy 500-on részt fog venni. Nos, előbbi már beigazolódott, ugyanis ott lesz a jövő hónapban megrendezésre kerülő NASCAR-szezonnyitón. „Mondogatom, hogy én sem tudtam volna jobb történetet írni arról, ahogy ez az egész véget ér. Haladni az árral, csodálatosan kifizetődött. A GoDaddy zöldjében térek vissza, a hetes számú Chevrolet-t vezetve Tony Eury Jr. irányítása alatt. Ez még édesebbé teszi az utolsó NASCAR-versenyemet.”

DanicaPatrick_EuryJR._2010



 Danica Patrick és Tony Eury Jr.

Az internetes webszolgáltató GoDaddy azonban nem csak a daytonai, hanem Patrick Indy 500-as beugrását is szponzorálni fogja, noha oda csapattal még nem rendelkezik. Eury, aki ugyanebben a szerepkörben tevékenykedett a JR Motorsportsnál három évig az amerikai hölgy oldalán az Xfinity Seriesben 2010 és 2012 között, most újfent Patrick mellett fog dolgozni. „Nem mondtam volna akármilyen felkérésre igent, hogy visszatérjek, de a Danicával és a GoDaddyvel való közös munka remek szórakozást ígér. El kell, hogy mondjam, ennél nem alakulhatott volna jobban. Danica és én már osztoztunk a sikerben itt Daytonában, és mostanra már sokkal több tapasztalattal rendelkezik, ezért nagyon várom, mit tudunk elérni a Speedweeks alatt.”

A Premium Motorsports rendelkezik egy úgynevezett charterrel, ami azt jelenti, hogy Patricknek biztos helye van az első NASCAR Monster Energy Cup Series versenyére február 18-án. Emellett a szezonnyitó előtti Clash-en, február 11-én is indulhatna, azonban a GoDaddy szóvivője megerősítette, hogy ezen nem fog részt venni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: