DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Alonsót egekig magasztalta egyik riválisa

Alig több, mint egy hét van hátra Fernando Alonso első Indy 500-áig - a tavalyi versenyt pole-ból kezdő pilótatársa szerint napjaink egyik legnagyobb versenyzőjével fog megküzdeni majd.

Fernando Alonsóról eddig senki egy rossz szót sem ejtett Indianapolisban, joggal: a spanyol első ötszáz mérföldes futamára készülve eddig nem hibázott a Brickyardon, sőt, az utóbbi két edzésnapot egyaránt a negyedik helyen zárta. Mentora, Gil de Ferran szerint ő az egyik legjobb, akivel valaha összehozta a sors, most pedig James Hinchcliffe, az Indy 500 időmérőjének tavalyi győztese méltatta a kétszeres F1-es bajnokot.

„Nagyon nagy izgalommal tölt el, hogy egy ilyen eredményes pilóta csatlakozik hozzánk” – nyilatkozta a kanadai az ESPN-nek. „Ő napjaink egyik legnagyobb autóversenyzője. Több szempontból is megtiszteltetés, hogy egy pályán versenyezhetek vele. Nagyon izgalmas számunkra, hogy egy olyan világot mutathatunk meg neki, amit kevésbé ismer. Nagyszerű magunk között tudni egy olyan kaliberű pilótát, mint ő, hiszen aktív F1-es pilóta, és kihagyja a naptár legnagyobb presztízsű versenyét a miénkért.”



„Ez is megmutatja, hogy az Indy 500 mit jelent a versenyzés világának, és egészen biztos, hogy új közönségre teszünk szert ezzel. Ha rajongsz a versenyzésért, de eddig soha nem kattantál rá az IndyCarra, ez egy remek lehetőség rá – innentől kezdve pedig egész életedben a rabja leszel. Mi mindannyian szenvedélyesek vagyunk, nem csak az ötszázas, hanem az egész sorozat iránt, és remek érzés, hogy van egy új srác közöttünk.”

Hinchcliffe abban reménykedik, hogy ha Alonso sikeres lesz, az más toppilótákat is átcsalogathat a tengerentúlra. „Ez a körülmények különleges összejátszásának volt köszönhető, hiszen kevés pilóta akadna, aki kihagyná saját sorozata legnagyobb versenyét egy másikért. Ha viszont sikerült találni olyasvalakit, akinek éppen szünete van a naptárában, vagy valamilyen oknál fogva nem versenyez, az megteremti a lehetőséget arra, hogy mások is átjöjjenek. Különösen akkor, ha (Alonso) jól teljesít majd – szerintem ezzel rengeteg pilóta kezdene el vizsgálódni a sorozat és az Indy 500 iránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: