DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
USA

Alonso visszaesett Indianapolisban, de sokat autózott forgalomban

A második hivatalos edzésnappal folytatódott kedden az indianapolisi 500 mérföldes versenyre való felkészülés. A Penske versenyzője, Will Power volt a leggyorsabb, míg Alonso ezúttal hátrébb csúszott hétfőhöz képest, de termékeny nap van mögötte.

Többször is láthattuk a versenyautókat oldalirányban csúszni, szelesebb körülmények köszöntötték a pilótákat Indianapolisban. A legjobb átlagsebességek így is megközelítették a 225 mérföld/órát, ezúttal Will Power tette meg a leggyorsabb kört. A hétfői győztes, Marco Andretti ezúttal a kétszeres F1-es világbajnok spanyol mögött végzett egy pozícióval (25.).

Fernando Alonso a második napon meg kellett elégedjen a 24. hellyel, viszont ennél fontosabb számára, hogy a legszorgalmasabb pilótaként 117 kört teljesített az oválpályán, ebben jócskán volt olyan szakasz is, ahol folyamatosan forgalomban volt kénytelen vezetni, ami a hétfői napon kimaradt még neki, így sokat tanulhatott a keddi edzés folyamán.

Alonso rengeteget tanult a keddi edzésnapon


Alonso legjobb ideje 40,719 másodperc lett, ami 221,029 mérföldes átlag óránként. Powernél hat és fél tizeddel ment lassabban. De ez még nem jelent sokat, Montoya is csak a 21. helyen végzett, de Hinchcliffe is a vert mezőnyben zárt, Kanaan sem villogott a 17. helyével. Alonso mellett csak Graham Rahal és Takuma Sato érte el a 100 kört kedden.

Power mögött egyébként Castroneves és Gabby Chaves került a legjobb háromba, de ezek még csak felkészülési edzések. Fontosabb adat, hogy szélárnyék nélkül Fernando Alonso a 14. leggyorsabb volt a mezőnyből, ami igen jónak mondható, az Andretti Motorsport hat versenyzője közül a harmadik helyen végzett és igen sokat autózott több autó társaságában, gyakorolva a forgalomban vezetést. Szerdán ismét folytatódik az Indy 500 egy újabb edzésnappal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: