DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
USA

Justin Wilson öccse indul az Indy 500-on

Egy ideje beszéltek róla, hivatalosan megerősítést azonban most nyert: a tavaly balesetben elhunyt Justin Wilson testvére, Stefan rajthoz áll a 100. Indianapolis 500-on.

A 26 éves Stefan Wilson a KVSH Racing harmadik autójával fog elindulni a legendás versenyen, amely csapatnál teljes szezonban az F1-et is megjárt Sebastien Bourdais szerepel. A másik, csak Indianapolisban indított autót a háromszoros világbajnok Jack Brabham unokája, Matthew Brabham vezeti majd. Wilson a 25-ös rajtszámmal fog szerepelni bátyja, a Pocono Raceway-n tavaly augusztusban halálos balesetet szenvedett Justin Wilson emlékére.

Az autót az Indiana Donor Network fogja támogatni, egy donorszervezet, amely Indiana államban felügyeli és koordinálja a transzplantációkat. Justin Wilson életében felajánlotta szerveit átültetésre, melyek öt embert mentettek meg. Stefan és a szervezet egy Driven2SaveLives elnevezésű kampányt folytatnak, melynek célkitűzése, hogy 2500 ember csatlakozzon hozzájuk felajánlásával.



„Mint sok másik versenyző, én is úgy nőttem fel, hogy az Indianapolis 500-ról álmodtam, és ezért dolgoztam az elmúlt évek folyamán” – mondta a bejelentés során Stefan Wilson, aki pályafutása során egyetlen IndyCar-versenyen állt rajthoz, még 2013-ban, bátyja csapattársaként. Úgy tűnt, tavaly egész szezonra ülést kaphat, ez azonban szponzori okok miatt meghiúsult. „Justin nyolcszor versenyzett az 500-ason, és az álmom az volt, hogy csatlakozhatok hozzá a rajtrácson, és megmérkőzhetek vele. Sosem képzeltem el olyan helyzetet, ahol ne lett volna velem.”

A KVSH alapítója, Jimmy Vasser hangsúlyozta, az Indy Lights-futamgyőztes Stefan Wilson személyében nem csupán a tragikus sorsú versenyző öccse, hanem egy tehetséges és gyors pilóta is csatlakozik hozzájuk: „Miután a tél folyamán beszéltem a projektről Stefannal, nagyon elégedett vagyok, hogy láthatjuk a gyümölcsét. Stefan nem csupán azt bizonyította, hogy gyors versenyző, de teljes csomagot tud letenni az asztalra. Mondani sem kell, hogy a versenyző közösségben mindenki szívét melengetni fogja, hogy a 25-ös autót vezetni látjuk majd őt” – fogalmazott Vasser.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: