DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

IndyCar: Dixon nyert a Penskék defektjei után

A címvédő Ganassi-pilótának nem volt ellenfele az IndyCar idei második versenyén Phoenixben - a győzelemre esélyes Penske-autók, Helio Catroneves és Juan Pablo Montoya gumihibák áldozatai lettek.

A lehető legjobb módon folytatódott a 2016-os IndyCar-szezon Scott Dixon számára: miután St. Petersburgben nem tudott beleszólni a győzelem sorsába, a Phoenix International Racewayen a floridai győztes Montoya, valamint a pole-t pénteken elhódító Helio Castroneves is gumihiba áldozata lett, ami kikövezte az utat az új-zélandi számára az első helyig. A négyszeres IndyCar-bajnok diadalával negyedik helyre, Al Unser mellé került az IndyCar örökranglistáján.

A rajtot követően Castronevesnek sikerült megtartania első helyét, a Penske-tandemet kiegészítve pedig Montoyának is sikerült feljönnie a második pozícióba. Először azonban a brazil, majd az első cseresorozat után a kolumbiai is kényszerkiállásra kényszerült, melynek köszönhetően már nem tudtak beleszólni a győzelem sorsába.



Dixon zavartalan versenyt futott az élen, a mezőny azonban rendesen zúzta a gépeket: Luca Filippi és Carlos Munoz is megtalálta a pálya falát, ahogyan Charlie Kimball és Josef Newgarden koccanása miatt is meg kellett lengetni a sárga zászlót. Amikor Sebastian Bourdais Juan Pablo Montoyát üldözte, szintén kicsúszott, melyet az oválokon induló Ed Carpenter balesete követett.

Scott Dixon mögött - ha már Montoya és Castroneves kiesett a pikszisből - a másik két Penske-autó, Simon Pagenaud és st. pete-i versenyt kihagyó Will Power egészítette ki a dobogót. A francia pilóta az évadnyitón és Phoenixben szerzett két második helyével átvette a tabella vezetését, Dixon és Montoya előtt. A győzelemre esélyes Penske-páros közül Montoya végül a 9., Castroneves pedig a 11. helyen zárta versenyt, míg az újonc Max Chilton remek eredménnyel, egy hetedik hellyel fejezte be második IndyCar-megmérettetését.

Folytatás két hét múlva, Long Beachen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: