DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
USA

Maldonado az IndyCarba tart?

Már a Renault-tól való kiakolbólítást követően felmerült, hogy F1-es karrierje félbeszakadása után az IndyCaban folytathatja a venezuelai, s mostanra a hírek szerint már csapatot is talált magának.

A portugál Diario Motorsport szerint a venezuelai versenyző, akinek szponzori okokból kellett távoznia a télen Renault-vá alakuló Lotustól, Ed Carpenter IndyCar-csapatával tárgyal a 2016-os szezonról.

maldonado_2015_cs



A csapat tulajdonosa, Carpenter már évek óta csak oválokon indul – nem is rossz eredményekkel, hiszen zsinórban két indianapolisi pole-t szerzett, 2014-ben pedig Texasban győzni is tudott –, míg az épített pályás és az utcai futamokon egy csapattárs veszi át az autót. Tavaly Luca Filippi töltötte be ezt a szerepet, míg az idén Maldonado lehet a váltótárs.

A venezuelait egyébként nemrég komoly kritika érte Pat Symonds Williams-technikai igazgató részéről, aki a 2013-as szezont idézte fel, amikor Valtteri Bottas újoncként megérkezett Maldonado mellé: „Nehéz helyzet volt, mivel nem volt egyszerű az autó megértése” – kezdte Symonds a finn MTV-nek nyilatkozva, majd így folytatta. „Minden tiszteletem mellett, hiszen minden F1-es pilóta jó, így Pastornak is jár a tisztelet, Valtterinek nem volt a legjobb mentora, amikor a Formula-1-be érkezett.”

„Gyakran mondom, hogy a 2014-es volt Valtteri első igazi szezonja, amikor szerencsére kapott egy jó mentort Felipe Massa személyében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: