DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Wilson halála miatt nem ül együlésesbe többé

Néhány éve még felbukkant az Indy 500-on a NASCAR-ban versenyző AJ Allmendinger, Justin Wilson tragédiája után azonban kizárja a visszatérés lehetőségét.

AJ Allmendinger annak idején az amerikai együléses sorozatokban építette fel pályafutását, 2006-ban számos futamot is nyert a ChampCar szériában. A következő évtől fogva a NASCAR Sprint Cup versenyzője, de 2013-ban több IndyCar-versenyen is rajthoz állt, köztük az 500 mérföldes indianapolisi viadalon. Egy interjúban azonban elárulta, Justin Wilson tavaly augusztusi tragikus balesete miatt végleg lemondott a visszatérés esélyeiről.

„Abban a pillanatban, mikor Justin Wilson elment, azt mondtam: ’soha többé’. Az egyetlen lehetőség arra, hogy meggondoljam magam, a zárt fülkék bevezetése. Ha ezt tartják a jó útnak biztonság területén, akkor talán elgondolkozom azon, hogy ismét belevágjak” – idézi Allmendingert az Autosport lap.



A 34 éves amerikai versenyző szoros kapcsolatot ápolt Wilsonnal, akinek csapattársa volt a ChampCarban, a daytonai 24 óráson pedig egy autón osztoztak. „Emlékezni fogunk a kellemes időkre, viccelődünk velük. De ő mindig eszedbe jut. Jobb versenyzővé tett, amire emlékezni fogok.”

„Az IndyCar alapja a nyitott fülke, az ilyen pedig mindig több kockázatot hordozott” – mondta Allmendinger, aki azonban elégedett azzal az iránnyal, amelybe a biztonság halad. „Eljutunk valaha ahhoz a naphoz, amikor beülsz egy versenyautóba, és azt gondolod ’semmi esélye nincs, hogy valami rossz történjék’? Nem. Ez mindig benne lesz a versenyzésben, de minél biztonságosabbá tehetjük. Már most sokkal biztonságosabb, mint 15 éve volt, és egyre inkább azzá válik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: