DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

IndyCar: Visszatér a legendás pálya

Számos rajongó és versenyző fogadta kitörő örömmel a bejelentést, miszerint jövő június utolsó hétvégéjén az IndyCar ismét ellátogat a tengerentúl egyik emblematikus versenyhelyszínére.

A szervezők bejelentése értelmében a wisconsini Road America többéves szerződést kötött az IndyCarral, melynek értelmében 2016 júniusának utolsó hétvégéjén az amerikai open-wheel versenyzés királykategóriája visszatér a népszerű helyszínre. A Road America 1982 és 2007 között volt a CART, illetve a Champ Car versenynaptárának része, ahonnan azt követően tűnt el, hogy a két nagy amerikai sorozat egyesült, s létrejött az IndyCar mai formája.

road_america



A pálya utolsó győztese, a négyszeres bajnok Sebastien Bourdais örömmel fogadta a hírt: „Izgatottan várom, hogy 2016-ban az IndyCar ismét a Road Americán versenyezzen! Ez a pálya lehetővé teszi autóinknak, hogy megmutassák, mit tudnak, miről szól az IndyCar. Tartozunk annyival a versenyzésnek, hogy életben tartsuk a hagyományokat, nem is örülhetnék jobban, hogy aláírták ezt a szerződést. Az én szememben ez a legjobb versenypálya Észak-Amerikában, nagyszerű emlékeim vannak innen, beleértve a 2007-es győzelmet. Már várom a visszatérést.”

A bejelentés értelmében az IndyCar mellett mind a három, a Mazda neve alatt futó betétsorozat, azaz az Indy Lights, a Pro Mazda és az USF2000 is ellátogat a Road Americára, ahogy a Pirelli World Challenge is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: