DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
USA

Gyilkossággal vádolják Tony Stewartot

Egy évvel azt követően, hogy a NASCAR pilóta és csapattulajdonos Tony Stewart egy sprint car versenyen halálra gázolta Kevin Ward Jr.-t, az elhunyt családja keresetet indított ellene.

Éppen tavaly ebben az időszakban, augusztus 9-én történt, hogy Stewart részt vett egy salakos oválversenyen, amelyen egy ütközés után a falba fordította Ward autóját, aki kiszállt és a következő körben sárga zászlós szakasz alatt a pályára lépve hevesen mutogatni kezdett a szerinte szabálytalan manővert végrehajtó riválisa felé. A dolgok azonban még csak ekkor fordultak igazán rosszra: Stewart elütötte elé kilépő társát, aki hamarosan belehalt sérüléseibe.

WoOStewartRacingSprintCar20



A New York-i bíróság akkor kivizsgálta az esetet, és két hónap után úgy ítéltek, hogy indokolatlan lenne felelősségre vonni Stewartot Ward halála miatt.

A NASCAR-ban Gene Haas oldalán csapatot működtető Stewartnak azonban - aki elmondása szerint élete legnehezebb időszakát élte át tavaly az ítéletre várva - ismét a bíróság elé kell állnia, hiszen egy évvel a baleset után az elhunyt pilóta családja indított ellene polgári pert, amelyben erős szavakat használva Kevin Ward megölésével vádolják őt, és elégtételt követelnek maguknak.

„A fiunk világosságot jelentett az életünkben, és szörnyen hiányoljuk őt minden nap. Reméljük, hogy a polgári per felelősségre vonja majd Tony Stewartot a fiunk meggyilkolása miatt, és megtanítja neki, hogy ha valaki felelőtlen módon kioltja egy másik személy életét, annak következményei vannak” - áll a keresetben, amiből a Motorsport.com közölt részletet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: