DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Meghalt egy versenyző, miután elütötte Tony Stewart

Tragikus baleset történt egy amerikai oválpályás versenyen, amelyen a NASCAR-ból ismert Tony Stewart is részt vett.

A New York közelében lévő rövid salakos pályán Stewart és a 20 éves Kevin Ward Jr. ütköztek össze, aminek következtében utóbbi autója a falba csapódott. Ward kiszállt, kilépett a pályára és dühösen a következő körben megérkező Stewart felé kezdett gesztikulálni. A NASCAR-csapattulajdonos a sárga zászlós jelzés ellenére sem tudott már reagálni és elütötte óvatlan riválisát, aki a földre rogyott és mozdulatlan maradt.

Az orvosi csapat hamar a segítségére sietett, és noha kórházba szállították, már nem tudták megmenteni az életét.

Az ügyben nyomozás indult, de Ontario megye seriffje megerősítette, hogy azt nem bűncselekményként kezelik, azaz nem Stewartot terheli a felelősség.



Tony Stewart közösen működteti NASCAR-csapatát a Formula-1-ben 2016-tól csatlakozó Gene Haasszal. A Stewart-Haas istálló az alábbi közleményt adta ki az eset után:

"Tragikus baleset történt előző este egy sprintversenyen, amelynek Tony Stewart is részese volt. Tony sértetlenül megúszta, de egy pilótatársa életét vesztette. Együttérzésünket küldjük a családnak és a barátoknak. Az eset részleteinek kivizsgálása továbbra is tart, ezért mindenki megértését kérjük ezekben a nehéz időkben."

Stewart ezen a hétvégén a NASCAR Cup Series futamán is részt vesz Watkins Glenben, és a szombati időmérőt követően tett kitérőt ezen az esti versenyen.

A balesetről készült videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: