DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Kicsúszhat-e az IndyCar-bajnoki cím Montoya kezei közül?

A matematika szerint természetesen, sőt, tavaly Power és tavalyelőtt Dixon is sokkal nagyobb ponthátrányt dolgozott le - a kolumbiainak most új kihívója akadt Graham Rahal személyében.

Egész szezonban csak egyetlen pilóta vezette az IndyCar idei pontversenyét: Juan Pablo Montoya, aki annak ellenére még mindig 42 pontos előnnyel rendelkezik Graham Rahal előtt, hogy az emlékezetes Indy 500 óta nem állt dobogón, sőt, Iowában falnak csapta autóját a felfüggesztés hibája miatt. Mivel Scott Dixon is csak 18. helyen végzett, Graham Rahal negyedik pozíciójával felugrott a tabella második helyére, és három futama (ebből a sonomai dupla pontos) van arra, hogy ledolgozza hátrányát.



Az elmúlt két szezonban sokkal nagyobb differenciát is le tudtak faragni az óceániai pilóták Helio Castronevessel szemben: Scott Dixon 2013-ban 66, míg tavaly Will Power 75 pontot hozott a brazil pilótán, így ne vegyünk még mérget Montoya bajnoki címére. Rahal mindenesetre magabiztos: „Az ilyen éjszakák igazi karakterépítők, ezek azok, ami bajnokká tesz valakit” – idézte az amerikait az Autosport a iowai versennyel kapcsolatban. „Meg tudjuk nyerni a Hondának a bajnokságot, és két olyan pálya van még hátra, ahol igazán gyorsak lehetünk (Mid-Ohio és Sonoma – a szerk.), valamint Pocono.”

„A csapat megmutatta, miből is gyúrták igazán, hiszen akkor sem adtuk fel, amikor gyengén teljesítettünk” – utalt Rahal arra, hogy tavalyelőtt a 19., tavaly pedig a 18. helyen végzett a bajnokságban. „Reméljük, hogy a formánk még kitart három versenyig. Nagyon büszke vagyok a csapatra, amiért másodikak vagyunk a bajnokságban, de leszegett fejjel kell haladnunk tovább.” Rahal idén már ötször állt pódiumon, beleértve a fonatanai diadalát, előtte hét év alatt szerzett összesen kilenc dobogós helyezést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: