DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
USA

Méterekkel a cél előtt állt az élre a magyar pilóta

Szabó Krisztián újabb fantasztikus győzelemmel véttette észre magát az idén elindult amerikai kamionos bajnokságban, a ChampTruck World Series-ben. A magyar pilóta méterekkel a cél előtt vette át a vezetést.

Az nyer, aki a végén vezet – tartja az autósport egyik örök igazsága, és honfitársunk, Szabó Krisztián a messzi Amerikában is ehhez tartja magát. A 22 éves pilóta előző sportágában, az autókrosszban is számos alkalommal nyert már pozíciót méterekkel, olykor centikkel a leintés előtt, és most kamionnal is megmutatta, hogyan is kell ezt csinálni.

A Pikes Peak International Racewayen rendezett versenyhétvége szombati második futamán a lehető legjobbkor állt az élre. Íme:

 

A Truck Race Team USA 800 lóerős Volvo VNL 670-es típusú versenykamionját terelgető Szabó az első futamon a második helyet szerezte meg, vagyis továbbra is őrzi száz százalékos dobogós mérlegét az újonnan elindult bajnokságban. Vasárnap az előzetes program terv szerint további négy futam vár a mezőnyre a Pikes Peak-i épített versenypályán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: