DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
USA

Power körrekorddal pole-on Detroitban

Még öt napot sem pihent az IndyCar mezőnye az Indy 500 után, ezen a hétvégén Detroit utcáin csapnak össze a pilóták: az év egyetlen kétversenyes fordulóján Will Power szerezte meg az első rajthelyet.

Ahogyan a legendás indianapolisi verseny, úgy a detroiti időmérő is a Team Penske fölényét hozta: Will Power körrekorddal bizonyult a legjobbnak a pole-ról döntő Fast Sixben, megelőzve Helio Castronevest, és a frissen megkoronázott Indy-győztes Juan Pablo Montoyát. Az ausztrál legjobb ideje 1:16.0941 volt, és több mint egy tizedet adott a brazilnak, kolumbiai riválisát pedig négy tizeddel múlta felül.



A negyedik helyen végző Takuma Sato idei legjobb időmérős eredményét érte el, a legjobb hatot pedig Simon Pagenaud és Sebastien Bourdais egészítette ki. Powernek ez volt a 39. rajtelsősége az IndyCarban, noha Detroitban eddig csak a második rajthely volt a legjobb pozíció, amit elért, még 2012-ben.

„Új gumikon autóztam, és keményen kellett nyomnom, mert a fülemre szóltak, hogy Helio és Juan is nagyon közel van” – nyilatkozta az időmérő után Power, aki a vasárnapi második versenyen 100. alkalommal fog startolni a szériában. „Igaz, hogy a pole-on vagyok, de hosszú a verseny, és úgy vélem, hogy a csapattársaimmal fogok küzdeni, csakúgy, mint tavaly” – tette hozzá a Montoya mögött a pontversenyben 25 egységgel második helyen tanyázó 34 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: