DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
USA

A műtét után stabil Hinchcliffe állapota

Átesett az operáción az Indy 500 hétfői edzésén megsérült James Hinchcliffe az indianapolisi Methodist Hospitalban. Állapota stabil, de arról egyelőre nincs hír, hogy ez mit jelent számára a továbbiakban.

A Schmidt Peterson Motorsport pilótájának autója műszaki hiba miatt csapódott nagy sebességgel a falnak az indianapolisi pályán, az ötödik nagy balesetet, és a negyedik hasonló jellegű bukást bemutatva a vasárnapi versenyre való felkészülés során. Az idén már futamot is nyerő pilótát a 125 G erejű becsapódás után a bal combján sérülést is szenvedett, ami miatt azonnali műtétre volt szüksége. A beavatkozás hétfőn rendben lezajlott, a továbbra is stabil állapotban lévő kanadait pedig az intenzív osztályra szállították.

Megkönnyebbülve halljuk, hogy James magánál van és átesett a műtéten” - mondta csapatának tulajdonosa, Sam Schmidt. „Jelenleg ez a legfontosabb számunkra, és mindent megteszünk a teljes felépülése érdekében.”

Közben a tavalyi év végéig az IndyCarban versenyző Ryan Briscoe üzenete felfedi, hogy mi is okozhatta a pilóta sérülését a balesetben: „James jár a fejemben, és gyors felépülést kívánok neki. A felfüggesztés egy darabja az ember combjában pokolian fájhat.”

Arról még nem beszélnek, hogy a vasárnapi Indy 500-ra a 24. helyen kvalifikáló Hinchcliffe részt vehet-e a versenyen, de egyáltalán nem lenne meglepő, ha egy ilyen nagy bukás és a műtét után az orvosok nem engednék őt autóba ülni egy ideig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: