DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
USA

IndyCar: Így néz ki az idei Honda

A Chevrolet után a Honda is bemutatta 2015-ös aerodinamikai csomagját – az idei szabályok lehetővé teszik, hogy a motorszállítók saját fejlesztést használjanak, az autók így új arculatot kapnak.

Az IndyCar szabályai szerint minden csapat egységes, Dallara által gyártott karosszériát használ, az idei szezontól fogva azonban a két motorszállító, a Honda és Chevrolet aerodinamikai csomagot is biztosít csapatainak. A Honda most bemutatott fejlesztését az épített versenypályákon és rövid oválokon fogják bevetni.



„A már bevált V6-os Indy erőforrásainkkal együtt ez az aerodinamikai csomag szó szerint több ezer óra kutatás, fejlesztés és tesztelés terméke, mivel célunk az, hogy versenyzőinknek és csapatainknak megadjuk a lehetőséget, amellyel versenyeket nyerhetnek, az Indianapolis 500-at, valamint az IndyCar bajnoki címet” – mondta Art St. Cyr, a HPD elnöke és American Honda alelnöke.

A Honda csapatai a héten, New Orleansban próbálhatják ki először a csomagot egy egynapos teszten, ezt március 16-17-én az IndyCar közös gyakorlása követi a Barber Motorsports Parkban. A szezon március 19-én kezdődik St. Petersburgben.

A Honda riválisa, a Chevrolet már három héttel ezelőtt bemutatta saját csomagját: 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: