DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
USA

Távoltartási végzés a Nascar-pilóta ellen

Tovább folytatódik Patricia Driscoll és Kurt Busch szappanoperája. Mint ismert, az ex-barátnő tettlegességgel vádolta a Nascar-pilótát, aki erre bérgyilkosnak nevezte a nőt. A bíróság döntött, az ítélet egyelőre nem jogerős.

A Delaware News Journal újság beszámolója szerint Kent állam családügyi bírósága a nőnek adott igazat, és Kurt Busch ellen távoltartási végzést szabott ki, melynek értelmében a Nascar sztárpilótája szabálysértést követ el, amennyiben 90 méteren belül megközelíti ex-barátnőjét, annak házát vagy munkahelyét, emellett a bíróság arra is kötelezi őt, hogy kivizsgáltassa magát profi elmeszakértővel vélt mentális egészségügyi problémái miatt.

Patricia Driscoll azzal váddal fordult a bírósághoz, hogy Kurt Busch bántalmazta őt tavaly szeptemberben, a doveri versenyt követően, amikor meglátogatta a férfit motorhome-jában. Busch akkor azzal védekezett, hogy már nem is voltak együtt, mert régebben szakítottak, és a nő hívatlanul tört rá az éjszaka kellős közepén saját szobájában, ahova senki nem hívta. Emellett a tettlegesség vádját is tagadta.

Itt még dúlt a szerelem, de mostantól marad a "távkapcsolat"


Bár az ügy részletei csak pénteken kerülnek nyilvánosságra, az amerikai lap információi szerint tehát a bíróság Buscht találta vétkesnek, akinek ügyvédje egyből jelezte, fellebbeznek a döntés értelmében, mivel nem tartják azt elfogadhatónak. Egyúttal szinte ők szabadkoznak Driscoll kisasszony „botrányos” viselkedése miatt, aki nyilvánvalóan hamis tanúzással félrevezette a bíróságot, ami szerintük elfogadhatatlan. 

A távoltartási végzés alighanem a legkisebb baja most Buschnak, hiszen a történtek után aligha vágyna bármilyen módon a nő közelébe (ügyvéde szerint eleve ellentmondás, hogy a szóban forgó esetnél is a nő rontott rá védencére, és nem fordítva…), viszont annál nagyobb bajba sodorhatja, hogy a kínos eset akkora visszhangot kapott, amelyre az egész világ felfigyelt, beleértve a Nascar szervezőit és saját csapatát is. Mindkét említett fél hivatalos közleményben jelezte, hogy figyelemmel követik az esetet, és várják a bíróság végső döntését. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy amennyiben Buscht elítélik, akkor nemcsak magánemberként bukik meg csúnyán, de bizony versenyzői pályafutása is kárát láthatja a történteknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: