DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Barrichello az Indy 500 győztesével társul

A brazil ex-F1-es pilóta újabb kihívásra vállalkozott, a korábbi Indycar-bajnok, Ryan Hunter-Reay csapattársa lesz a nagy múltú daytonai 24 órás versenyen.

A 322 Formula-1-es nagydíjat teljesítő versenyző 2011-es visszavonulása óta a legkülönbözőbb szériákban fordult meg, versenyzett már az Indycarban, tavaly pedig a Stock Car Brasil sorozat bajnoki címét szerezte meg. A következő kihívás a daytonai 24 órás lesz január 24-25-én, amelyen egy prototípust vezet majd.

A floridai versenyen nem kevesebb, mint öt pilóta osztozik ugyanazon az autón: a Starworks csapat Riley DP prototípusát Barrichello mellett a 2012-es Indycar-bajnok és 2014-es Indy 500-győztes Ryan-Hunter Reay, a Porsche WEC-csapatából ismert Brendon Hartley, továbbá Tor Graves és Scott Mayer fogja vezetni. Barrichello korábban már indult Daytonában, 2013-ben a GT kategóriában egy Porschéval, csak brazil társakkal. Prototípust is vezetett a múltban, a 2013-as indianapolisi 3 óráson.



„Amikor Rubens az Indycarban versenyzett, fontolgattuk, hogy néhány versenyen autóba ültetjük, de nem jött össze” – árulta el az Autosport lapnak Peter Baron, a Starworks csapatfőnöke. „Brendon adott volt idén, mivel már tavaly is velünk ment, Rubens pedig a porschés fiúkkal lógott a WEC brazil versenyén novemberben. Azt mondta: ’szerezned kell nekem egy autót Daytonára.’ Hozzám fordult, ezért tudtam, hogy igazán csinálni szeretné – ez fontos, amikor az ember egy sztárversenyzőt igazol Daytonára.”

Az autó négy további megbízhatósági versenyen indul majd 2015-ben, közöttük a márciusi sebringi 12 óráson, azonban még nem dőlt el, mely versenyzőkkel – lehet, hogy Barrichello további futamokon is feltűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: