DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
USA

Az Indy Lightsban indít csapatot a Carlin

Az európai utánpótlás-sorozatok egyik legjobb nevű alakulata, az egykor többek közt Vettelt, Ricciardót és Rosberget is soraiban tudó Carlin a tengerentúlra készül. Az IndyCar a végső cél.

Az Autosport beszámolója szerint európai utánpótlás-sorozatokban számos sikert elérő Carlin nagy lépésre készül: a brit istálló, mely jelenleg a GP2-ben, a GP3-ban és a WSR-ben is érdekelt, Amerika felé nyit, és két autót indít az IndyCar elsőszámú nevelősorozatában, az Indy Lightsban.

A következő esztendőtől tehát a tengerentúlon is képviselteti magát a Carlin – az amerikai csapatnak természetesen külön bázisa lesz a New York-i Poughkeepsie-ben, melynek alkalmazottjai részben helyi szakemberek lesznek, részben pedig Angliából érkeznek. Az istálló hosszabb távú tervei közt egyébként az is szerepel, az IndyCarba is beneveznek.

carlin_indylights



A csapat tulajdonosa, Trevor Carlin így nyilatkozott az új kezdeményezésről: „Borzasztóan izgatottak vagyunk, hogy a Carlint Amerikába visszük, és belevágunk egy új kihívásba az Indy Lights-sorozatban. Egy ideje már szemeztünk Amerikával, most jött el az idő, hogy szélesítsük perspektívánkat” – mondta Carlin, aki már több mint egy éve is felvetett egy esetleges amerikai szerepvállalás lehetőségét.

„Az olyan kategóriákból, mint a Formula-3 és a GP2, egyre több és több versenyző tekintget a tengerentúlra, az Indy Lights és az IndyCar felé, épp ezért van értelme annak, hogy egy európai csapat is felajánlja ezt az utat ügyfeleinek” – tette hozzá Carlin. A sorozatban egyébként jövőre vezetik be a legújabb generációs autókat, új Dallara-kasztnival, 450 lóerős kétliteres turbómotorral, amihez egy plusz 50 lóerős push-to-pass rendszer járul.

A Carlinnak idén jó éve volt, Alex Lynn-nel megnyerték a GP3-szériát, míg a GP2-ben másodikak lettek a csapatok versenyében, Nasrrel pedig harmadikak az egyéni bajnokságban. A WSR-ben egy gyengébb szezont követően idén nem indultak, jövőre viszont ismét ott lesznek a mezőnyben. A csapatnál korábban olyan pilóták versenyeztek, mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Nico Rosberg, Robert Kubica, vagy épp az indycaros Will Power.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: