DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Ehrlacher győzött és élre állt, Michelisz a 8.

A kétszeres WTCR-bajnok rajt-cél győzelmet aratott szombaton, miközben Norbi az időmérős helyének megfelelő pozícióban futott be. Losonczy Levente 19. hellyel debütált.

A hétvégén ismét a TCR Europe keretein belül rendezik meg a TCR World Tour aktuális, idei második fordulóját, méghozzá Spa-Francorchamps-ban. Az időmérő kettős Lynk & Co-sikert hozott Yann Ehrlacher és Ma Qing Hua révén, miközben a bajnokságot vezető Michelisz Norbert nyolcadik lett. Az őt üldöző hyundaios márkatárs, Mikel Azcona azonban pórul járt, Tom Coronellel keveredett incidensbe, amiért még büntetést is kapott, így csak a 14. helyről várhatta a szombati első futam startját.

Amelynél Ehrlacher megőrizte a vezetést, Ma azonban a rajtrácson ragadt, így a hondás Nestor Girolami jött fel másodiknak, a TCR Európa-kupában szereplő Kobe Pauwels pedig harmadiknak, ahogy Michelisz is javított egy pozíciót. A második kör elején aztán jött a safety car, miután Dusan Borkovic és Ben Bargwanna akadt össze az első kanyarban, sőt Azconát is megforgatták ezzel.

tcr-ehrlacher-spa



Az újraindítást követően Ehrlacher és Girolami elhúzott, míg a harmadik helyre Santiago Urrutia jött előre, de ott loholt a nyomában Pauwels, valamint Tom Coronel és Rob Huff is. Michelisznek egy Audi okozott nehéz perceket, és csak ideig-óráig tudta maga mögött tartani a jobb végsebességgel érkező Frederic Vervischt, így a magyar visszacsúszott a nyolcadik helyre.

Ezután már nem történt változás a legjobbak között: Ehrlacher nyert és idei első győzelmét aratta, Girolami pedig az új Honda Civic első dobogóját szerezte. Urrutia még a pódiumon, megelőzve a Pauwelst, Coronelt viszont a legvégén Huff és Vervisch is megelőzte. Micheliszt a hajrában Thed Björk igyekezett támadni, de a svéd már nem járt sikerrel, így Norbi megtartotta a nyolcadik helyét. Viszont a pontversenybeli vezetést nem: Ehrlacher négy ponttal megelőzte őt.

A mezőnyben volt egyébként a TCR Europe-pal egy másik magyar is Losonczy Levente révén, aki idei első versenyhétvégéjét teljesíti a sorozatban, s aki a 19. helyen futott be.

Az alábbi videóban a teljes első verseny visszanézhető, folytatás vasárnap 11:40-től a fordított rajtrácsos második futammal:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: