DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Ezek az F1-esek igazolhatnak a DTM-be

Alonso megígérte Gerhard Bergernek, hogy versenyezni fog a túraautós szériában, de egy másik világbajnok is érdeklődik. A sorozat főnöke egy németet szeretne leginkább megszerezni.

A DTM gyakori levezető bajnokság korábbi Formula-1-es versenyzők számára: legutóbb Timo Glock és Christian Klien szerepelt a sorozatban a királykategória egykori résztvevői közül, de pályafutása késői szakaszában versenyzett itt világbajnok és számos futamgyőztes, mint Mika Hakkinen, David Coulthard vagy épp Jean Alesi. A következő években számos neves Formula-1-es személyiség feltűnhet a sorozatban, kezdve Fernando Alonsóval.

„Azt mondta, van még némi elintéznivalója, de egy ponton csatlakozni fog hozzánk” – mondta a spanyolról a szériát vezető Gerhard Berger az F1-Insidernek. Alonso az IndyCart, WEC-t, IMSA-t és Dakar Ralit is kipróbálta már, így nem lenne meglepő felbukkanása a szériában. De nem csupán ő érdeklődik a GT3-alapú bajnokság iránt. „Jacques Villeneuve, az 1997-es Formula-1-es világbajnok szintén szeretne rajthoz állni a DTM-ben, akárcsak Felipe Massa” – folytatta Berger.



Ami a fordított irányú érdeklődést illeti: az Emilia-Romagna-i Nagydíjon látogatást tevő Gerhard Berger egy német versenyzőt szeretne leginkább megszerezni a szériának, a Formula-1 sztárbeugróját:

„Hülkenberg a kívánságlistám tetején van. Végső soron a lehető legjobb módon helyettesítette Sebastian Vettelt, gyakorlatilag a kanapéról” – mondta az osztrák szériafőnök. Az említett Vettel is nagy dobás lenne négyszeres világbajnokként, de Berger benne nem versenyzői szerepkörben lát fantáziát. „Szeretném Sebastiant a soraink közt tudni partnerként. Okos fickó, akinek szerintem más feladatokat kell vállalnia a jövőben, mint a versenyzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: