DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Tassi lelassult és nem szerzett pontot, Monteiro nyert otthon

A portugál WTCR-hétvége harmadik futamán Tassi Attila indulhatott a pole-pozícióból, mögüle a csapattárs Tiago Monteiróval. A fiatal magyar versenye aztán katasztrofálisan alakult.

Azok után, hogy a második futamon Tassi a fordított rajtrácsnak köszönhetően csak a tizedik helyről indulhatott, végül nem tudott pontot szerezni, de talán nem is erre koncentrált a legjobban, hanem a főversenyre, amelyen a pole-pozícióból indulhatott, rutinos, hazai pályán versenyző csapattársa, Tiago Monteiro elől.

Tassi eleinte tartani tudta magát az első helyen, három kör után viszont úgy tűnt, minden erő elhagyta KCMG Hondáját. Azután, hogy Tassi folyamatosan lelassulva elszállt, Monteiro állt az élre, a portugál pedig jokerköre után is Yvan Muller előtt tudott maradni. A rajt és az első körök legnagyobb nyertese Mikel Azcona volt, aki a nyolcadik helyről rajtolva, miután elment a jokerre, a negyedik helyre tudott visszajönni.

Hasonlóan szépen zárkózott fel a mezőny egy idő után egyetlen állva maradt magyar versenyzője, Michelisz Norbert is, aki a verseny felére már pontszerző helyen haladt.

monteiro



Monteiro végül tükörsima győzelmet aratott Yvan Muller előtt, akinek úgy nézett ki, szintén technikai problémái vannak, és már csapattársával és unokaöccsével, Yann Ehrlacher-val szemben kellett védekeznie ahelyett, hogy előre figyelhetett volna. Joker köre után Azcona nyugodt futamot teljesített és lett negyedik, megelőzve Vernay-t, Huffot és Girolamit. A nyolcadik és kilencedik helyen Thed Björköt és Mát intették le.

A tizedik, vagyis az utolsó pontszerző helyért Michelisz és Fred Vervisch vívott nagy csatát, végül ők ketten egyébként Mát is utolérték, hasonlóan Azconához, aki Mulleréket szorongatta. Végül egyik hármas csatában sem történt pozícióváltás, Michelisz pedig az utolsó pontszerző helyet tudta megszerezni, köszönhetően annak is, hogy az utolsó körre Vervisch is lelassult és visszaesett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: