DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

A regnáló ralivilágbajnok is szerepelni fog a DTM-ben

Volt már nagynevű vendégszereplő a német túraautó-bajnokságban, Alex Zanardi személyében pedig lesz is: most egy harmadik név is napvilágot látott Sébastien Ogier személyében.

A szezon elején Mattias Ekström mondott végérvényesen búcsút a DTM futamainak, mezőnyének és úgy egyáltalán közegének, az pedig már régóta ismert tény, hogy Alex Zanardi is egy egyszer beugrásra készül a bajnokság misanói éjszakai futamain.

Most a Mercedes ugyanezt tervezi a regnáló, ötszörös címvédő rali-világbajnokkal, Sébastien Ogier-vel, aki szeptemberben, Ausztriában kapna egy hetedik autót a német gyártól.

A szabályok értelmében hivatalosan nem lehetne a mezőnyben semmilyen meghívott versenyző az utolsó három hétvégén (Ausztria pont beleesne ebbe utolsó előtti helyszínként), azonban a hírek szerint csak formalitás az, hogy a kivételre áldását adja a másik két gyártó, az Audi és a BMW is.

01118008_268 (1)



Ogier egy átalakított Mercedesszel most pénteken megtett néhány kört a sógoroknál, az anyósülésen felesége, a SAT1 német tévécsatorna műsorvezetője, Andrea Kaiser ült.

Amennyiben ez megvalósul, nem ez lesz az első alkalom, hogy Ogier együléses autót vezet, kipróbálta ugyanis már magát a Porsche-szuperkupában 2013-ban és 2014-ben, valamint tesztelt többek között ADAC GT Masters-autót is, emellett pedig vezethette a Red Bull autóját, még tavaly, szintén Spielbergben.

A Mercedes, amibe Ogier az osztrák DTM-hétvégéjén ülhetne, a Red Bull szponzori fényezését venné magára, amely egyébként a francia ralis személyes támogatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: