DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

René Rast ott lesz a Hungaroring rajtrácsán

Bár csak két hét telt el a regnáló DTM bajnok, René Rast versenybalesete óta, a pilóta június első hétvégéjén ott lesz a rajtrács mögött a Hungaroringen abban az Audi RS 5 DTM autóban, amiben balesetet szenvedett a Lausitzringen.

A DTM versenyautókra jellemző szénszálas héjszerkezetű váz nemcsak megvédte a német pilótát a komoly sérülésektől, hanem még akkor is sértetlen maradt, amikor az autó felborult. Az Audi Sport Team Rosberg múlt szerdán kezdte meg az Audi RS 5 DTM újraépítését a korábbi vázon, hogy René Rast újra a volán mögé üljön a Június 1-3 között megrendezendő futamon a Hungaroringen. Egy gyors neubergi ellenőrzés után szállítják majd át az autót Magyarországra.

rené_rast_2018



„Ennél nem is lehetne biztonságosabb egy versenyautó” – mondta Rast, aki alig várja, hogy az Audi Sport RS 5 DTM-et vezesse Magyarországon: „a Hungaroring nem csak azóta az egyik kedvenc pályám, amióta megszereztem itt az első DTM futamgyőzelmemet 2017-ben. Már előtte is élveztem itt versenyezni, mert egy nehéz, kihívásokkal teli pálya, amin kifejezetten jó élmény vezetni.” A címvédő kellemes élményekkel távozott a tavalyi Hungaroring DTM futamról. Akkor szombaton megszerezte első DTM pole-pozícióját, majd vasárnap aratta első győzelmét a DTM-ben, ez a siker pedig megalapozta újonc szezonjának bajnoki címét is. Az Audi RS 5 DTM másodjára látogat Budapestre idén. Május elsején, a Nagy Futamon René Rast már kipróbálta az autóját Magyarországon. Az Audinak a Hungaroring majdnem olyan, mint a hazai pálya a Győrben található gyár miatt. A közel 11,000 alkalmazott közül sokan el is jönnek majd a Hungaroringre, hogy szorítsanak a csapatért.

„Sajnos sokat veszítettünk a teljesítményünkből az aerodinamikát és a felfüggesztést érintő új szabályok miatt” – mondta Dieter Gass, az Audi Motorsport vezetője. „Hockenheimben és a Lausitzringen is szenvedtünk, ahogy ezt a köridők is mutatták. Most minden követ megmozgatunk, hogy fejlesszük az autót, és kihozzuk belőle a maximumot. Szeretnénk, ha a BMW és a Mercedes-Benz párharcába harmadik félként mi is beszállnánk.”

A futamok a Hungaroringen szombaton és vasárnap is 13:30-kor indulnak majd. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: