DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Túraautó

Massa szerint vége a DTM-nek és az LMP1-nek

A brazil F1-es pilóta szerint a Mercedes és a Porsche kilépése romba döntötte a két versenysorozat jövőjét, ellenben a Formula-E-t ő is nagyon erősnek és fontosnak érzi.

Két fontos bejelentés is történt az autósport világában július végén: először a Mercedes adta mindenki tudtára, hogy 2018 végén kiszáll a DTM-ből és a Formula-E-ben indít gyári csapatot, majd a Porsche tette meg ugyanezt az LMP1 vonatkozásában. Sokak szerint ezzel a két bejelentéssel az említett két kategória bezárhatja a boltot és így látja ezt Felipe Massa is.

massa-williams-spielberg



"Szerintem a Mercedes bejelentésével a DTM-nek annyi. Nem látom magam előtt, hogy mindössze két csapattal, illetve két gyártóval működjön tovább a Német Túraautó Bajnokság. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az LMP1-es kategória jövője is nagyon rosszul fest, lehet, hogy annak hamarosan vége" - tette hozzá a Porsche távozásával kapcsolatban a brazil Formula-1-es pilóta.

"Azt gondolom az autósport jövőjével kapcsolatban, hogy a Formula-1 még inkább nőni fog a következő időszakban, különösen a 2021-ben esedékes új motorokkal, amik javíthatnak a dolgokon. Emellett nagyon fontosnak tartom a Formula-E-t a sok beszálló gyártóval, ráadásul könnyen lehet, hogy a jövőben még többen érkeznek majd. A mai világban nagyszerű, hogy van egy ilyen sorozatunk" - magyarázta Massa.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: