DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

HIVATALOS: Ifj. Ficza és a Zengő a TCR-ben

Sőt, a fiatal pilóta már az első futamon is rajthoz fog állni, csak még nem egy Kia hanem egy Seat Leon volánja mögött - teljes szezont fut a bajnokságban.

Már mi is beszámoltunk arról, hogy a Zengő Motorsport indul a TCR küzdelmeiben is indul ifj. Ficza Ferenccel - most már hivatalossá vált a dolog, hiszen a csapat is bejelentette. A Zengő Motorsport közleménye:

A háttérben hónapok óta zajló előkészítő munka eredményeként immáron hivatalosnak tekinthető, hogy a 2017-es szezonban a Zengő Motorsport és Ficza Ferenc visszatér a TCR International sorozatba. A KIA Ceed TCR-t építő STARD és a Zengő Motorsport között létrejött megállapodásnak köszönhetően, a bahreini futamot követően indul az új, két autós program. 

Mivel a csapat teljes évadra kötelezte el magát a TCR-ben, és minden bajnoki pontra szükség van, így Ficza már az első grúziai futamon is rajthoz áll, ugyan még nem a KIA-val, de egy SEAT León volánja mögött ott lesz Rustaviban.

zengő



"Nagyon-nagyon boldog vagyok! Örülök, hogy ismét lehetőséget kapok a csapattól és persze mindent megteszek majd azért, hogy jó eredményekkel viszonozzam azt a rengeteg befektetett munkát, amit Zoli elvégzett azért, hogy a nevem felkerülhessen a nevezési listára" - mondta Ficza Ferenc. "A TCR nem ismeretlen a számomra hiszen a történelmi első futamon én is rajthoz álltam, és azóta is folyamatosan figyeltem a bajnokság alakulását. Egy harcos, küzdelmes szezonra számítok, sok-sok kemény, kilincs a kilincsen csatával. A KIA egy nagyon jó autó, biztosan hamar összebarátkozunk majd.

"Büszke vagyok, hogy a STARD a TCR projektjéhez minket választott partnernek, bízom benne, hogy eredményeinkkel igazoljuk majd hogy jó döntést hoztak. Továbbra is ragaszkodom az elképzelésemhez, hogy fiatal magyar tehetségnek adjak lehetőséget, ebbe a koncepcióba pedig Fecó tökéletesen bele illik" - tette hozzá Zengő Zoltán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: