DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

A Zengő Ficzával indul a TCR-ben, de késnek

A TCR túraautós sorozat kiadta az idei szezon nevezési listáját, amely igencsak megduzzadt a korábban ismerthez képest, ráadásul a Zengő Motorsport két autója is szerepel rajta. Viszont úgy tűnik, a szezonnyitóra nem érnek oda...

22 fős mezőnyt jelentettek be a 2017-es évadra a WTCC riválisává előlépett, harmadik szezonját kezdő túraautós sorozat vezetői, az autókat illetően pedig igencsak színes lett a felhozatal, hiszen Audi RS3-asok, Volkswagen Golfok, SEAT Leónok, Alfa Romeo Giulietták és még Opel Astrák is összecsapnak egymással, nem is beszélve a Michelisz Norbert csapata által hadrendbe állított két Honda Civicről.

tcr



Maradt azonban még egy magyar meglepetés, hiszen a friss nevezési listán feltűnik a Zengő Motorsport is, ráadásul két, a csapat számára eddig idegen autóval, hiszen KIA Cee’d TCR-eket terveznek indítani. A pilóták között is van egy jól ismert név, ugyanis a Zengőékkel tavaly a WTCC-ben szereplő, idénre viszont ott ülését elveszítő ifj. Ficza Ferencet nevezték meg egyik versenyzőjükként, noha a másik autó sofőrjének kilétét egyelőre homály fedi.

Ám a WTCC-nél lényegesen kisebb költségvetésből gazdálkodó TCR-ben sem fenékig tejfel az élet, a sorozat ugyanis egy hivatalos közleményt is kiadott, amelyben arról tájékoztatnak, hogy a jövő hétvégén sorra kerülő, a grúziai Rustavi versenypályán rendezendő szezonnyitóra néhány autó nem tud majd eljutni. Ez azokat a csapatokat érinti, akik szoros határidővel dolgoztak az autó felkészítésén, így nem tudják elérni a gépeket Grúziába eljuttató transzpontot. Az öt érintett autó között pedig a TCR közleménye szerint ott van a Zengő Motorsport két KIA-ja is.

Mindenesetre örömteli, hogy két magyar csapat és legalább két magyar pilóta is részese lesz idén a TCR-nek, amely tíz versenyhétvégéből álló szezonja során július első hétvégéjén első alkalommal a Hungaroringre is ellátogat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: