DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Túraautó

Kirúgta a korábbi DTM-bajnokot az Audi

Szombat estére sajtótájékoztatót hívott össze a DTM legrégebbi tagja, a 17 szezont lehúzó Timo Scheider, hogy közölje: jövőre már nem versenyez a sorozatban.

Miután a hockenheimi szezonzáró versenyhétvége első, szombati futamát a 16. helyen zárta, Timo Scheider sajtótájékoztatón közölte: ez utolsó versenyhétvégéje a sorozatban, melyben kétszer is bajnoki címet szerzett. Scheider 2000-ben debütált a szériában, a mezőnyben senki mást sem találunk, aki ennyire régen kezdte.

A 37 éves versenyző nem titkolta, mi vezetett a bejelentéshez: „Két napja hívtak telefonon, és közölték, hogy a szerződésem nem lesz megújítva az Audival. Ezért mondom el most, hogy visszavonulok. Ez életem egyik legérzelmesebb pillanata, 16 év után, amit a DTM-ben töltöttem. Két bajnoki cím, számtalan pozitív és negatív történés tett azzá az emberré, aki most vagyok” – idézi a touringcartimes.com a versenyzőt.



Timo Scheider pályafutása első öt szezonját az Opellal teljesítette, majd egy év kihagyás után 2006-tól az Audinál szerepelt, velük szerezte mind a 7 futamgyőzelmét és a 2008-2009-es bajnoki címeket. Érdekesség pályafutása kapcsán, hogy első bajnok éve előtt sosem nyert futamot, dobogón is csak egyszer állt. Öt év szünet után tavaly újra győzött Hockenheimben – épp a szezonzáró első futamán –, idén azonban a Hungaroringen elért hatodik hely legjobbja, a pontversenyben a 22. pozícióban áll.

Nem Scheider az egyetlen német bajnok, aki jövőre nem lesz a mezőnyben, a BMW pilótája, Martin Tomczyk (a képen Scheider társaságában), aki 2011-ben volt a legjobb, szintén nem folytatja. Egy másik BMW-s, Antonio Felix da Costa ugyancsak távozik a szériából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: