DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

DTM: Ex-F1-es nyerte az akciódús viadalt

Mozgalmas versenyt hozott a Német Túraautó-bajnokság második spielbergi futama: láthattunk győzelmet érő kiváló rajtot, remek taktikai húzást, gyönyörű előzéseket és természetesen néhány ütközést is.

A rendkívül szoros, mindössze két ezredmásodpercen eldőlő időmérő edzés eredményének értelmében Jamie Green és Antonio Felix da Costa rajtolhatott az első sorból a DTM vasárnapi versenyén a Red Bull Ringen, ám a start után Timo Glock hamar legyűrte utóbbit, egy körrel később pedig az élre is állt. A korábban a Formula-1-et is megjárt német innentől kezdve csak a bokszkiállások idejére engedte ki a kezéből az első helyet, ám győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben: Glock karrierje harmadik sikerét aratta hazája sorozatában.

Glock_Spielberg_DTM



A BMW versenyzője kimaradt a küzdelemből, mögötte azonban izgalmasan alakult az egyórás viadal. A második helyen sokáig Green haladt, ám a finishez közeledve lenyomta őt Mattias Ekström: a svéd csak a középmezőnyből vághatott neki a mai viadalnak, ám egy remek taktikai húzásnak köszönhetően – szinte az utolsó pillanatig elhúzták a kerékcseréjét – feljött harmadiknak, majd audis kollégáját megelőzve végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Őket Augusto Farfus követte, megelőzve Maxime Martint, majd jött Blomqvist és a két évvel ezelőtti bajnok Wittmannt, a top10-be pedig Rockenfeller, Spengler és Scheifer fért még be. A Mercedes nagyon leszerepelt vasárnap, hiszen egyetlen pilótájuk sem fért a legjobb tízbe – igaz, Paul di Resta a rajtnál való beragadása és nullázása ellenére is megőrizte vezetését a tabellán.

Nem maradtak el egyébként az incidensek sem a második osztrák futamon: a verseny elején Nico Müller csúszott ki, amely miatt a biztonsági autót is pályára kellett küldeni, míg nagyjából féltávnál Mortara ás Da Costa esett egymásnak – előbbi megkoccolta ellenfelét, ám ő húzta a rövidebbet, hiszen a sóderágyban ragadt. A bajnokság két hét múlva a Lausitzringen folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: