DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Nagy bejelentés előtt Keszthelyi Vivien és az OXXO

Keszthelyi Vivien és az OXXO Motorsport csapatának Facebook- és weboldalain elindult a visszaszámlálás, áprilisban a magyar autósport nagy bejelentésével jelentkeznek!

Április 12-én rántják le a leplet a világ legfiatalabb női zárt karosszériás gyorsasági autóversenyzőjének, Keszthelyi Viviennek az idei autójáról, valamint fény derül a csapat a világon és egyben Magyarországon is elsőként alkalmazott kimagasló szakmai hátterére és támogatására, amit a tehetségnek nyújtanak.

Keszthelyi Vivien OXXO Motorsport



A bejelentésről egyelőre nem oszthatnak meg több információt, de értékét jól jelzi, hogy a legutóbbi European GT4 „Young Stars” bajnokságban való indulás felkérését sem tudta már elfogadni a pilóta a jelenlegi lehetőség miatt. Már ez a megkeresés is egyedülálló és hatalmas megtiszteltetés, mivel a várhatóan sikeres 2016-os szezon után, már a 2017-es évben a Blancpain Series-ben teljesíthetne egy komoly gyári támogatott csapat színeiben, de sem időben, sem adottságaiban nem ér fel a sporttörténelmi ajánlattal.

A fiatal versenyzőnő annyit még elárult, hogy már nagyon várja a bemutatót, és annál is jobban az április végén induó versenyszezont, ahol az autó megismerése lesz az elsődleges cél. A 15 éves Vivient ismerve nem fog megelégedni a mezőny hátsó harmadával, ahol a többiekhez képest kisebb teljesítményű autójával reálisan célba lehetne érni.

Keszthelyi Vivien autóversenyző

Mint ismert, Keszthelyi Vivien az elmúlt két esztendőben a Swift Cup Europe sorozatában indult és a tavalyi szezonban az abszolút kategória 3. helyén végzett, idén pedig már a Közép-Európai Zóna Túraautó Bajnokság legmagasabb kategóriájában fog versenyezni. A pilóta életkorához mérten ez az elérhető legkomolyabb sorozat, ahol 600 lóerős, GT3-as Lamborghi, Ferrari GT, Mercedes SLS GT, BMW GT és Porsche GT típusok fognak indulni a várhatóan magas létszámú mezőnyben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: