DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Tereprali

Sainz az apjáról: Okosabb volt mindenkinél

A Ferrari F1-es pilótája szerint az idősebb Sainz az eddigi legokosabb Dakarját rakta össze, és nagyon felkészülten érkezett.

Karrierje negyedik Dakar-győzelmét aratta pénteken idősebb Carlos Sainz, aki 61 esztendős korában írt történelmet azzal, hogy a negyedik különböző autómárkával is felért a csúcsra – ezúttal az Audit vitte sikerre a sivatagban.

Ezt a sikert fia, ifj. Carlos Sainz, a Ferrari F1-es pilótája is a helyszínen ünnepelte, aki természetesen hatalmas büszkeséggel beszélt édesapja teljesítményéről:

sainz-ünnep



„Azt kértem tőle, hogy ne versenyezzen keményen minden nap, mert ez egy hosszú távú futam, ő pedig szeret sokat versenyezni. Sokat is kellett tennie a győzelemért, de mindenkinél okosabb volt, és csak ő tudja, hogy hogyan tudta így menedzselni a versenyt. Tökéletes volt ez a Dakar, és ő hozta össze a legokosabb Dakart, amit valaha láttam tőle. Tökéletesen kezelte, és megmutatta a tapasztalatát” – idézi ifjabb Sainz szavait az Autosport.

„Ez egy nagyon hosszú és nagyon kemény verseny volt a sok különböző talajtípussal, a sok különböző szakasszal, itt volt a 48 órás szakasz, a maraton, minden. Mégis mindenen túl tudott jutni, a kulcsszakaszon hozta a legjobb formáját, ami megmutatja, hogy milyen felkészülten és milyen motiváltan érkezett meg” – tette hozzá a ferraris.

Idősebb Sainz nyilatkozata ezen a linken olvasható, Dakar-összefoglaló videónk pedig már megtekinthető a YouTube-csatornánkon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: