DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Tereprali

„A szenvedélyemből jön az energia” – Sainz a negyedik Dakar-siker után

61 esztendősen, a negyedik különböző autómárkával is megnyerte a legendás futamot Carlos Sainz, de mi hajtja még mindig előre?

Karrierje negyedik Dakar-győzelmét aratta pénteken Carlos Sainz, és a 61 esztendős spanyol Matador lett az első pilóta a verseny történetében, aki négy különböző autómárkával is felért a csúcsra.

A győzelem után természetesen örömittasan értékelt:

„Ez azt mutatja meg, hogy amikor keményen dolgozol, hiszel magadban, jó csapatod van, jó emberek vesznek körül, akkor az a munka kifizetődik” – mondta a célban az Audi klasszisa.

„Ez az autó nagyon különleges, nagyon nehéz menedzselni, nehéz volt munkára fogni. Nagyon speciális koncepciót fejlesztett a csapat, és csak az Audi volt elég bátor ahhoz, hogy bevállalja ezt a kockázatot. Úgyhogy nagyon boldog vagyok miattuk is, a márka sok szurkolója miatt is” – tette hozzá a spanyol, aki az életkoráról is beszélt:

sainz-dakar



„Szerintem az energia a bennem lévő szenvedélyből fakad. Hinni kell magadban, hinni kell abban, hogy még mindig képes vagy ilyen szinten vezetni, és természetesen sokat kell dolgozni ezért a háttérben. Az én koromban itt lenni, és ezen a szinten teljesíteni, ehhez nagyon sokat kell tenni már előzetesen, nem jön csak úgy magától” – magyarázta Sainz.

A győztes szerződése lejárt az Audival, hiszen a német gyártó ezzel lezárta a hároméves Dakar-projektjét, és kivonul a szakágból – Sainznak a most beszálló M-Sport Fordnál lehet lehetősége a folytatásra, ha szeretné.

„Jelenleg csak ki akarom élvezni ezt a győzelmet, a jövőmről majd a következő hetekben fogok gondolkodni. Majd meglátjuk, hogy mi történik. Most boldog vagyok, hogy történelmet írtunk, és ez volt az egyik legkeményebb verziója ennek a ralinak, amin részt vettem.”

Hogy mi történt a Dakaron, azt egy videóban foglaltuk össze:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: