DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Tereprali

Schlesser adott rajtjelet a Varga, Toma párosnak Monacóban

Szombat este átgördült a 2024-es Africa Eco Race monacói rajtkapuján a Varga Imre, Toma József Csimpi páros, a Toyota-egység a főszervező Jean-Louis Schlessertől kapta meg a rajtjelet.

Elrajtoltak - igaz, egyelőre még csak szertartásosan! Hónapokon át tartó készülődés, majd az adminisztratív- és technikai ellenőrzés tortúrája után szombat este Monacóban, az öbölben, az F1-es nagydíj paddockjának otthon adó területen megtartották a 2024-es Africa Eco Race ünnepélyes rajtceremóniáját. Az autós mezőny tagjai közül elsőként a futamon negyedszer induló Varga Imre, Toma József Csimpi páros hajhatott át a rajtdobogón, ahol Adriana Karembeu és a legendás főszervező, Jean-Louis Schlesser üdvözölte a 200-as rajtszámú Toyota Hilux Overdrive-val induló magyar párost.

„Ezen a versenyen a rajtceremónia hangulata semmi máshoz nem hasonlítható, köszönhetően a varázslatos környezetnek és a családias hangulatnak. Ez így volt most is és nagyon élveztük. Minden maratoni verseny rajteseményének van egy erős pszichológiai hatása, mert amikor várunk arra, hogy felguruljunk a dobogóra, már kizárólag az jár a fejünkben, hogy nincs mese, sokat beszéltünk róla, sokat dolgoztunk érte és most itt vagyunk, tényleg kezdődik a nagy menet. Az első szelektív rajtja természetesen még odébb van, de már most borsódzott a hátunk a gyönyörűségtől. Örömteli pillanat volt az is, hogy Jean-Louis Schlesser, a futam atyja családtagként üdvözölt bennünket és sok sikert kívánt” – mondta a Varga Racing Team pilótája, Varga Imre.

varga-rajt



A mezőny vasárnap a dél-franciaországi Séte kikötőjében hajóra száll és kora este útnak indulnak Afrika partjai felé. Január 2-án, a hajnali órákban kötnek ki a marokkói Nadorban és aznap az első szelektív szakasszal ténylegesen is elkezdődik a viadal. „A hajón köszöntjük majd az Újévet, ami általában csodás hangulatú, hiszen a nyílt tengeren nincs térerő, a telefonok nyomkodása helyett a mezőny érdemi társasági életet él, amely előre megalapozza a későbbi, tábori hangulatot, hiszen nagy sztorik születnek az ilyen alkalmakkor. Újév napján lesz idő pihenni egy nagyot, de aznap is lesz fontos tennivaló: a fedélzeti konferenciateremben ilyenkor tartják az első nagy eligazítást, ahol mindig értékes információkhoz jutunk. Mi mást mondhatnék? Tombol nálunk a versenyláz!” – fogalmazott a navigátor, Toma József Csimpi.

A klasszikus Dakar-útvonalon zajló futam során a versenyzők átszelik Marokkót és Mauritániát, a cél pedig a tradíciók jegyében a szenegáli Dakar mellett található Rózsaszín tó lesz. Az össztáv 5500 kilométer, amelyből közel 4000 kilométert tesz majd ki a 12 szelektív szakasz. A mezőny egy pihenőnapot is kap, január 7-én, a nyugat-szaharai Dakhlában lesz alkalom némi pihenésre és nagyobb, átfogóbb javítási munkálatokra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: