DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Homokviharban landolt a Tatuin bolygón a Qualisport Racing

A természet nem ismer tréfát, ez bebizonyosodott a Tunisia Desert Challenge csütörtöki napján is: a szervezők előbb rövidíteni próbálták, majd inkább törölték a szakaszt a szűnni nem akaró homokvihar miatt. A mezőny összekötőn érkezett, mégpedig egy galaktikus helyszínre, a Tatuin bolygóra!

A szélvihar miatt már az előző napon sem lehetett lebonyolítani a szakaszt, ám a viadal házigazdái abban reménykedtek, hogy ezúttal legalább délután, a tervezett menet második része versenyezhető lesz. Miután az egész mezőny felsorakozott a rajtállomáson, némi várakozás után megszületett a döntés: az lesz a legjobb, ha lefújják a szakaszt és a karaván összekötőn evickél a táborba, amely egy kultikus területen kapott helyet. Ott, ahol Csillagok háborúja című legendás filmsorozat Tatuin bolygójának jeleneteit forgatták.

279146948_407535571374203_6072056682599893678_n



Czeglédi Péter, a kamionos kategóriában élen álló Qualisport Racing navigátora a hely szellemének megfelelően sommázta a nap történéseit: „A lázadók reggel felsorakoztak a rajtban, de a birodalmi erők úgy döntöttek, hogy homokvihart generálnak, így az egész társaság egyenesen a Tatuinra menekült. Voltak, akik Watto alkatrészboltját próbálták megtalálni, mások Jabba kocsmájába próbáltak eljutni, mi viszont úgy döntöttünk, hogy akárcsak annak idején Luke Skywalker, megtekintjük a kettős naplementét. A sűrű homokvihar miatt természetesen nem láthattuk a természeti csodát, így inkább visszahúzódtunk Owen bácsi és Beru néni párafarmjára. Csak reménykedni tudunk abban, hogy holnap, az esemény zárónapján lesz lehetőségünk arra, hogy még egyszer megjárassuk a Scania Qualisport Sharkot ezen a különleges területen. Az erő legyen mindenkivel!”

Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő kedden állt a kamionos kategória élére a most debütáló Shark versenykamionnal. A magyarok 21 óra 13 perc 48 másodperces összidővel vezeti a kamionos összesítést: a Bouwens, Wade, Boerboom belga Iveco-hármast 1 óra 8 perccel, míg a szintén belga Rotsaert, Raes, Rostsaert MAN-triót több mint másfél órával előzik meg.

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a Tunisia Desert Challenge pénteki zárónapján 300 kilométer várna a mezőnyre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: