DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Alonso szakaszgyőzelemért hajt

A spanyol lelkesedését semmi sem tudja letörni az idei Dakaron. Tegnap egy órát veszítettek egy borulás miatt, amit a pilóta úgy kommentált: ma újra fog próbálkozni, ugyanis célja egy győzelem.

Bár távol álljon Fernando Alonsótól, hogy kizárólag a szórakozásért teljesítsen egy Dakar Ralit, az kétségtelen, hogy elképesztően élvezi a kihívást. A több mint háromórás lemaradásától függetlenül továbbra is hajtja a Toyotát, és az sem veszi kedvét, hogy a tegnapi balesete miatt valószínűleg egy top 10-es eredménytől esett el. A szerdai szakaszon ugyanis már az első percekben felborult, ám szerencséjére tudta folytatni a versenyt.

 ENwrc7dXYAAyOBd



„Jól vagyok” – nyilatkozta a nap végén. „Ahogy elindultunk, felborultunk, de egyébként jó napunk volt, még itt vagyunk. Nem veszítettünk sokat, csak néhány pozíciót, de engem nem izgat, hogy hatodik vagy tizenharmadik leszek. Olyan szerencsés vagyok, hogy még mindig itt vagyok ezen a kemény versenyen. Nem azért jöttünk, hogy autókázzunk, ezért nem adjuk fel. Szakaszt akarunk nyerni, ma is ezt akartam. Elbuktunk, de még próbálkozhatunk.”

Alonsóék a borulással elveszítették a szélvédőt, valamint ki kellett cserélni a futómű egyik lengőkarját és egy defektes kereket. A spanyol lelkesedéséről viszont sokat elárul, hogy az elveszített egy órát alig pár percnek élte meg. „Ez csak egy kisebb akadály volt, amivel néhány percet buktunk. De ilyen a Dakar, van, aki célba sem ér. Sajnálom, ha nem ilyen nyilatkozatot akartak hallani, de boldog vagyok” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: