DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali

Dakar: Négy nap alatt négy szakaszgyőztes, Alonso 13. helyen

Peterhansel nyerte a szerdai napot, de Sainz továbbra is az élen. A motoros mezőnyben négyen váltották egymást az első helyen a Dakar eddigi leghosszabb szakaszán.

Folytatódott a Mini-uralom a Dakar negyedik napján: a Neom és Al-Ula közti szakaszon Zala, Terranova és Sainz után a 13-szoros nyertes Stephane Peterhansel húzta be a részsikert. A francia egyet kivéve minden mérőponton leggyorsabb volt, így két és fél percet adott Nasser Al-Attiyah-nak és hetet Carlos Sainznak.

Az összetettben a sorrend épp fordított hármuk közt: Sainz 3 perces előnnyel vezet Al-Attiyah előtt, Peterhansel a harmadik helyre lépett fel, megelőzve Terranovát és a helyi Yazeed Al Rajhit. A verseny eddigi leghosszabb, 453 kilométeres gyorsaságiján Fernando Alonso 26 perc lemaradással 13.-ként zárt.



Négy versenyző is vezetett a motorosok között a negyedik szakaszon: az összetett éllovasa, Ricky Brabec kezdett legmeggyőzőbben, majd Toby Price és Kevin Benavides vette át a stafétát, mielőtt Sam Sunderland ugrott az első helyre. A KTM britje megnyerte a szakaszt. Az összetettben a hondás Brabec továbbra is vezet, de csak két és fél perccel Kevin Benavides előtt. Sérült csuklóval Xavier De Soultrait rajthoz állt szerdán, de 300 kilométer után feladta: a Yamaha Adrien van Beveren után második neves motorosát is elveszítette. Joan Barreda és Matthias Walkner 17 és 24 percet bukott a nap folyamán, messzire kerültek az élmezőnytől.

Frissítve: a szakaszgyőztes Sunderlandet öt perccel megbüntették sebességtúllépés miatt, így a pozíciót Jose Ignacio Cornejo örökölte meg.

A quadok versenyében Ignacio Casale harmadik szakaszgyőzelmét szerezte, a chilei már 21 perc fölénnyel vezet.

Az állás négy nap után:

Autó: 1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (Mini) 15:12:12; 2. Nasser Al-Attiyah, Mathieu Baumel (Toyota) 3:03; 3. Stephane Peterhansel, Paulo Fiuza (Mini) 11:42; 4. Yazeed Al-Rajhi, Konstantin Zhiltsov (Toyota) 23:10; 5. Orlando Terranova, Bernardo Graue (Mini) 23:13.

Motor: 1. Ricky Brabec (Honda) 15:06:43; 2. Kevin Benavides (Honda) +2:30; 3. Jose Ignacio Cornejo (Honda) +8:31; 4. Toby Price (KTM) +12:09; 5. Pablo Quintanilla (Husqvarna) +17:52.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: