DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Alonso kemény Dakar-teszten van túl

A Toyota Dakar-autóját nyúzhatta három napon át Namíbiában. A csapat szerint nagyon gyorsan tanul, de természetesen bőven van még mit bepótolnia a dűnéken autózást tekintve.

Komoly teszten van túl Fernando Alonso: a kétszeres Formula-1-es világbajnok bejelentette, hogy indul a 2020-as Dakaron, ehhez pedig már meg is kezdte a munkát. A Toyota Hilux ülésében három nap alatt 2500 kilométert teljesített a dűnéken Namíbiában, segítségként pedig a Toyota korábbi Dakar-győztese, Giniel de Villiers állt rendelkezésére.

"Nagyon elégedett vagyok a fejlődésemmel a teszt folyamán, elkezdtem sokkal jobban megérteni a dűnéken való vezetést" - mondta a Toyota közleményében Alonso. "Kalandként fogom fel a felkészülést és lépésről lépésre próbálok fejlődni. Versenyzőként mindig bennünk van a versenyzői ösztön, ami a jó pillanatban elő fog jönni" - magyarázta.

800_20190823-tgr-dkr-t01-005-389470



"Még nagyon sokat kell tanulnom, de sok terhet levesz a vállamról az, hogy egy olyan tapasztalt csapattal dolgozhatok együtt, mint a Toyota Gazoo Racing. Ez a csapat már bizonyított és kiegyensúlyozott volt az évek során, ez pedig megengedi azt, hogy a megteendő kilométerekre koncentráljak minden nap."

Glyn Hall csapatfőnök szerint Alonso nagyon sokat fejlődött a teszt folyamán és megmutatta, hogy milyen tehetség van benne, de a spanyol extrém gyors tanulásáról beszélt de Villiers is - igaz, szerintük így is nagyon sokat kell még dolgozni azon, hogy megfelelően olvassa a terepet a korábbi F1-es, de a Dakarig még jó pár tesztnapot teljesíthetnek, amin lesz erre lehetősége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: