Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 22. hétfő
Tereprali

Sajtó: Jövőre Szaúd-Arábiában lesz a Dakar

Új világrészbe költözik a maratoni viadal, amely 11 alkalom után elhagyja Dél-Amerikát. Úgy tudni, ötéves szerződést írtak alá 2020-tól fogva. Nasser Al-Attiyah is elejtett pár információt.

A 2019-es Dakar Ralit egyetlen ország határain belül rendezték: Peru adott otthont a versenynek, miután Chile, Ecuador és Bolívia is visszalépett. Bár a 2020-as versenyt még Dél-Amerikába tervezték, gazdasági bizonytalanság miatt a versenyt szerző ASO új helyszín után nézett, a két lehetőség a Közel-Kelet és Dél-Afrika volt.

A motorsport.com értesülései az ASO ötéves szerződést írt alá Szaúd-Arábiával a verseny megrendezéséről 2020-tól fogva, amely az ország fővárosában, Rijádban rajtol jövő januárban. Az ASO nem kommentálta a hírt – a hivatalos bejelentés a következő hetekben várható –, de az idei Dakart megnyerő katari Nasser Al-Attiyah beszédesebb volt.

„Úgy tűnik, a terv, hogy egy évig a verseny 100 %-ban Szaúd-Arábiában legyen, aztán másik országokba is próbáljunk elmenni, mint Omán, Jordánia vagy Egyiptom” – mondta a Toyota-pilóta. „Nagyon örülünk, hogy a mi régiónkban lesz a Dakar, én 30 perc alatt eljutok Szaúd-Arábia. Szeretjük Dél-Amerikát, a helyieket, az elképesztő országokat, de a szervezők döntését is tiszteletben kell tartanunk. Akkor sem örültünk, amikor Afrikából Dél-Amerikába kellett mennünk, de gyorsan megszerettük. Ugyanez fog történni a Közel-Keleten, amely egyben nagy piac is.”

A Dakar Ralit 2007-ig rendezték Afrikában. Terroristafenyegetés miatt a következő évben törölték a futamot, majd 2009-ben már Dél-Amerikában rendezték meg, a korábbi célvárosra, a szenegáli Dakarra utaló névvel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?