DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Női versenyzők a 2018-as Dakar Ralin

Négy kategóriában összesen tíz hölgyversenyző vág neki az idei Dakar Rali küzdelmeinek - íme, ők lesznek a szebbik nem képviselői a kéthetes sivatagi túra során!



A nők legtöbben a motorosok között képviseltetik magukat: a legnagyobb eséllyel az a Laia Sainz rendelkezik, aki nyolcadik Dakarjára készül, azóta pedig kivétel nélkül a legjobb hölgy lett a motorosok között: 2015-ös, összetettbeli 9. pozíciójával minden idők legeredményesebb női versenyzője lett a kategóriában, a KTM-es spanyolnak pedig idén is komoly esélye van arra, hogy az élmezőnyben érjen célba.

 

The Dakar has begun. :-) #Dakar #dakar2018

Gabriela Novotná (@gabriela_indigoracing) által megosztott bejegyzés,

A holland Mirjam Pol már 2006 óta a Dakar-család részét képezi, 2009-ben első lett a hölgyek között, most egy Husqvarnával próbál megküzdeni az elemekkel. A hetedik Dakarjára készülő Rosa Romero Fontnál családban marad a versenyzés, a hölgy ugyanis nem más, mint a kétszeres győztes Nani Roma felesége. A cseh Gabriela Novotna személyében egy fordítót és angol-francia nyelvi lektort köszönhetünk a motorosok között, aki első ízben fog nekivágni a dűnéknek és a végtelennek tűnő sivatagnak.

A quadosoknál két női versenyzői is indul a Dakaron: Olga Rouckova igazi kemény csaj, aki részt vett a Spartan Race-en, az Army Runon és a Gladiator Race-en is, Suany Martinez pedig bolíviaiként részben hazai pályán áll rajthoz – mindketten első Dakarjukon vesznek részt.

 

Tým - rodina - trenérka = #yamahaeurope #shockyourself #dobrehusty #ascdukla #huawei

Olga Roučková (@olga_rouckova) által megosztott bejegyzés,

Az autósok mezőnyében három hölgyet találunk: a spanyol Cristina Gutierrezt, aki azóta készült az indulásra, hogy Jutta Kleinschmidt megnyerte a 2001-es ralit, civilben egyébként fogorvosként dolgozik, az argentin Alicia Reinát, valamint a népszerű perui műsorvezetőnőt, Fernanda Kannót. A 2018-as Dakaron a hölgyek listáját az olasz Camelia Liparoti egészíti ki az SxS-kategóriában, tizedik versenyére készülve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: