DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

Újra hazai terepen a Scania Qualisport Torpedo

A különítmény ezúttal hazai pályán, a terepralisok Világkupa-sorozatának nálunk tartott futamán, a Hungarian Baján vesz részt Veszprém térségében.

Alig ért haza a Qualisport Racing felszerelése a Silk Way Rally kínai befutójának helyszínéről, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László trió máris újra táncba viszi a csőrös Scaniát. A különítmény ezúttal hazai pályán, a terepralisok Világkupa-sorozatának nálunk tartott futamán, a Hungarian Baján vesz részt Veszprém térségében.

Azok után, hogy fennállása tizedik évének legdurvább, leginkább megterhelő összecsapásán, a Silk Way Rally-n a 9. helyen zárták a kamionos kategória küzdelmeit, a Qualisport Racing triója hazai terepen is megmutatja a Scania Qualisport Torpedót. A versenykamion és a szervizfelszerelés a hét elején érkezett vissza a kínai Hszianból, így érdemi felkészülésre nincs lehetősége a dunaszentbenedeki csapatnak a hazai rendezésű Világkupa-forduló előtt.

05317003__GOO0305



„Hatalmas kihívás volt a Silk Way Rally, és nem csak a verseny, hanem a hazatérés is. A srácok hétfő éjjel estek be, így azzal a nagyszervizzel vágunk neki a Hungarian Bajának, amelyet még Kínában végeztünk el, az utolsó tábori éjszakán. Valamicske lazításra már jutott idő, így a szokásos harci kedvvel vágunk neki a hétvégi versenynek. Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen rangos eseményen, egy Világkupa-futamon mutathatjuk meg magunkat a hazai közönségnek, akik mindig lelkesen támogatnak bennünket, amikor távoli tájakon versenyezünk” – mondta a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós.

A XIV. Hungarian Baja már csütörtökön kezdetét veszi az adminisztratív- és technikai ellenőrzésekkel, míg pénteken a versengés egy rövid szakasszal és a Veszprém belvárosában tartandó ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik el. A szervizparknak a szentkirályszabadjai repülőtér ad otthon, szombaton és vasárnap pedig két-két szelektív szakasz vár majd a versenyzőkre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: