DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Izgalmas kűr a II. FES Liga zárófutamán

A két bajnokesélyes, Bereznay Dani és Szelle Kristóf egy látványos kűrt mutatott be Interlagosban, miután a futam végére az eső megkeverte a lapokat.

Szép napsütésben indult útnak a mezőny a II. FES League szezonzáró Brazil Nagydíján szombaton. Bereznay Dani és a bajnokesélyes Szelle Kristóf Daniele Haddad mögött a második és a harmadik helyről vágott neki a futamnak. Amennyiben Dani megnyeri a futamot és a leggyorsabb körért járó 1 pontot is bezsebeli, a 18 ponttal vezető Szelle Kristófnak legalább az ötödik helyen végeznie kellett a bajnoki címért.

A rajtot követően néhány kanyarig egymás mellett haladtak, de végül Dani megtartott a második pozíciót. Az ötödik helyen haladó Szabó-Kónyi Bence a 13. körben kezdte meg a bokszkiállást, és váltott friss lágyakra. A korai kerékcsere átmenetileg meghozta az eredményt és az élre állt. Puki István Bereznay Danival történt összeérése következtében megpörgött és letörte az érkező Daniele Haddad első szárnyát, aki újabb kiállásra kényszerült és visszacsúszott a 15. helyre.

A két éllovas-McLaren pilóta szépen elhúzott a mezőnytől, ám a 31. körben elkezdett cseperegni az eső. Szabó-Kónyi Bence reagált a leggyorsabban és a 32. körben váltott interekre. Bereznay Dani végül maradt a lágy gumikon bízva abba, hogy elég előnyre tett szert ahhoz, hogy befejezze a futamot az első helyen. A bajnokesélyes Szelle Kristóf nem akarta Danit szem elől veszteni, így ő is kint maradt a lágyakon és az utolsó 3 körben az élen autózva egy látványos kűrt mutattak be ketten. Az utolsó kanyarokban utolérte őket a mezőny. Végül a versenyt Szabó-Kónyi Bence nyerte meg, Daninak sikerült a második helyre befutnia. Milán Mayer a célegyenesbe előzte meg az újdonsült bajnokot, aki a negyedik helyen csúszkált be a célba. Külön gratulálunk nekik, hogy a körülmények ellenére, egyikőjük sem szerzett büntetést a futam alatt. Méltó lezárása volt a II. FES Ligának és gratulálunk Szelle Kristófnak a bajnoki címéért.



 

Most jöhet egy kis pihenés, majd január elején indul az V. FuturEsportS Kupa, egy különleges selejtezősorozattal, amelyre 2022. január 4-ig bárki jelentkezhet, aki szeretné megmérettetni magát, az alábbi dc linken: https://discord.gg/Nwvsp5e

2022. január 20-án startol a Challengers is Szabó-Kónyi Bencével, Puki Istvánnal, Szelle Kristóffal és Máyer Milánnal.

Köszönjük az egész éves figyelmet és szurkoljatok nekünk továbbra is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: