DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Russell a 14. helyről is behúzta a virtuális szezonzárót

Hatodik győzelménél tart a szimulátoros nagydíjakon George Russell, aki már az első kör végén harmadik volt Interlagosban. A bajnoki címet Fittipaldi és a Haas nyerte.

Kusza rajtsorrend alakult ki a Virtuális Sao Pauló-i Nagydíjon, a 2021-es téli időszak harmadik, utolsó F1-es szimulátorversenyén. Az új szabályoknak megfelelően a csapatok e-sportolóinak ötkörös futama határozta meg a főverseny rajtrácsát. Így találta az alpine-os Nicholas Longuet elsősége révén magát a pole-pozícióban a humorista Arnaud Tsamere, miközben George Russell csak a 14. rajtkockából indulhatott.

Csapattársa, Nicholas Latifi távollétében ő volt az egyetlen aktív F1-es versenyző a mezőnyben, ezt a tényt pedig érzékeltette fölényes felzárkózása. Az első kör végén már harmadik volt, kihasználva az Arthur Leclerc megforgása miatti kavarodást, a harmadik körben pedig átvette a vezetést a Ferrari-akadémista Dino Beganovictól.



A domináns Williamst leginkább szokásos ellenfele, Alex Albon fenyegethette volna, de a thaiföldi 12 másik indulóhoz hasonlóan három másodperces időbüntetést kapott pályaelhagyásért. A Red Bull-os így harmadikként végzett az értékelésben, Enzo Fittipaldi lett a második. A háromfutamos bajnokságban ő szerezte a legjobb pontot egyéniben (mivel Russell csak kétszer rajtolt), a csapatok közül pedig alakulata, a Haas nyerte a címet és az ezzel járó 20 ezer dolláros pénzdíjat, amelyet jótékony célra adományoznak el.

A Virtuális Sao Pauló-i Nagydíj teljes hosszában:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: