DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Bereznay dupla dobogóval közelített

A virtuális Silverstone-ban és Spában folytatódott az F1 hivatalos e-sport-bajnoksága, az Alfa Romeo magyarja pedig ezúttal egy harmadik és második hellyel gazdagodott.

Szerda este két versennyel folytatódott az F1 Esports Pro Series 2020-as kiírása: előbb Silverstone-ban, majd Spa-Francorchamps-ban csaptak össze a szimulátorosok. A brit helyszínen őrült utolsó körök után a renault-s Nicolas Longuet nyert, megszerezve első győzelmét az e-sport-bajnokságban. Bereznay Dániel ugyan ötödikként látta meg a kockás zászlót, de két ellenfelét is megbüntették, így végül harmadikként értékelték.

A szerdai futamok (a videó átkattintás után nézhető!)

A spái forduló elsősorban a két Red Bull-os gamer és Bereznay csatájáról szólt, a magyar pedig egy utolsó körös manőverrel meg is akadályozta Frederik Rasmussen és Marcel Kiefer kettős győzelmét, így az Alfa Romeo egy második hellyel „távozhatott” Belgiumból.

Ami a bajnokság állását illeti: továbbra is Bereznay csapattársa, Jarno Opmeer vezet (135 ponttal), de Rasmussen (122) és Kiefer (117) is jelentősen ledolgozott a hátrányából, ahogy Dani is (70 pont), aki az ötödik helyen áll. A csapatok között a Red Bull 34 egységgel vezet az Alfa előtt. Folytatás csütörtök este a virtuális Monzában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: